Αν εγκριθεί η Συμφωνία ο Ζάεφ θα.... ξεχάσει το «Μακεδονία»

Αν εγκριθεί η Συμφωνία ο Ζάεφ θα.... ξεχάσει το «Μακεδονία»

Σε απόλυτο παραλογισμό το ΥΠΕΞ αναζητώντας επιχειρήματα για να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται ο Νίκος Κοτζιάς και εκ των έσω, θεώρησε ότι ήταν καλή ευκαιρία η συνάντηση του Ζ. Ζάεφ με μέλη του... «Μακεδονικού» στρατού για να δηλώσει ότι εάν περάσει η Συμφωνία θα λέγεται πλέον «Στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

Βεβαίως το λέει αυτό για τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας που μόνο για «Μακεδονία» και «Μακεδονικό λαό» ομιλεί, κάτι που δεν είναι υποχρεωμένος να αλλάξει αφού προβλέπεται από την ίδια τη Συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς η χρήση του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδονικός», με την παραπομπή στο άρθρο 7 της Συμφωνίας που διευκρινίζει ότι κάθε πλευρά εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Επιπλέον, υπενθυμίζεται σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ο Εθνικός Ύμνος ο οποίος βρίθει αλυτρωτικών αναφορών, ούτε και τα διάφορα σύμβολα του κράτους και του Στρατού τα οποία επίσης έχουν αλυτρωτικές αναφορές.

Ζ. Ζάεφ σε Σκοπιανούς στρατιώτες: Είστε η ασφάλεια της «Μακεδονίας»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είχε χρησιμοποιήσει για ακόμα μία φορά τον όρο «Μακεδονία» και μάλιστα για να καλωσορίσει τα πρώτα μέλη του στρατού της γειτονικής χώρα που θα υπηρετήσουν και στο ΝΑΤΟ.

«Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Να είστε περήφανοι γιατί θα είστε η πρώτη γενιά στρατιωτών που θα υπηρετήσουν τη χώρα τους, ως χώρας μέλος του ΝΑΤΟ. Σε σας εναπόκειται το μέλλον και η ασφάλεια της "Μακεδονίας"», ανέφερε.