Εκδήλωση του ΚΕΦίΜ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και τις μεταρρυθμίσεις

Εκδήλωση του ΚΕΦίΜ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και τις μεταρρυθμίσεις

Εκδήλωση με θέμα: «Μονομελή ή τριμελή δικαστήρια; Ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια» πραγματοποιεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 7:00μμ, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η μελέτη «Accelerating the delivery of justice», την οποία πραγματοποίησε το ΚΕΦίΜ σε συνεργασία με το European Liberal Forum. Η μελέτη έχει ως στόχο την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής του νόμου 4055/2012, ο οποίος ενέταξε στην αρμοδιότητα των μονομελών πρωτοδικείων ορισμένες κατηγορίες υποθέσεων που παλαιότερα εκδικάζονταν από τριμελή.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αξιολόγηση της μελέτης με στόχο την ενσωμάτωση σχολίων και παρατηρήσεων που θα διατυπωθούν κατά την παρουσίαση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Παναγιώτης Πικραμμένος (τ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και τ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (τ. Υπουργούς Δικαιοσύνης) και ο Κωνσταντίνος Καλλίρης (Υπεύθυνος Έργου, Visiting Lecturer, King's College, Λονδίνο).

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Θανάσης Μαυρίδης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους στην εκδήλωση. Δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης κατόπιν αιτήματος.

Χορηγός επικοινωνίας: