Αιχμηρή κριτική για την τριμελή επιτροπή που αποτελείται από πέντε μέλη και την οποία έχει συστήσει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κάνει ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.
Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει πως ο υπουργός χρησιμοποιεί την «επιτροπή Βαμβακούλα», κατά την οποία οι συμπαίκτες του έπρεπε να συγκροτήσουν μία τριμελή επιτροπή από πέντε-έξι άτομα, ενώ σημειώνει πως υπάρχουν συνολικά τρεις τέτοιες επιτροπές, μία πενταμελής με οχτώ μέλη και μία τριμελής με τέσσερα μέλη.
«Για τις επιτροπές "Βαμβακούλα" το έψαξα λίγο στο et.gr. Δεν είναι μόνο μια τριμελής επιτροπή με 5 μέλη. Είναι στην ίδια απόφαση και μια πενταμελής επιτροπή με 8 μέλη και άλλη μία τριμελής με 4 μέλη! Όπως έλεγε και ο Ευκλείδης "Δεν έχετε δει τίποτε ακόμα...", τονίζει στην ανάρτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού.
Για τις επιτροπές "Βαμβακούλα" το έψαξα λίγο στο et.gr.
— George Mavrotas (@Mavrogiorgos) January 16, 2018
Δεν είναι μόνο μια τριμελής επιτροπή με 5 μέλη. Είναι στην ίδια απόφαση & μια πενταμελής επιτροπή με 8 μέλη και άλλη μία τριμελής με 4 μέλη!
Όπως έλεγε και ο Ευκλείδης "Δεν έχετε δει τίποτε ακόμα..." pic.twitter.com/BFvKM7OmKh
Σημειώνεται ότι οι επιτροπές αυτές συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την αξιολόγηση των τυπικών προσόντων του υποψήφιου και εποπτικού εκπαιδευτικού προσωπικού για απόσπαση στα Ευρωπαϊκά Σχολεία και τα Σχολεία Διεθνών Οργανισμών ενώ η απόφαση δημοσιεύεται και σε ΦΕΚ.
«Κάποιοι δεν ξέρουν μαθηματικά…»
Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρώτας επανήλθε πιο αναλυτικά με ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Αιδώς Αργείοι του Υπουργείου Παιδείας… Μετά τη σημερινή ειρωνική ανακοίνωση για το πρόσωπό μου, να τους πληροφορήσω για τρία πράγματα:
Πρώτον, θα πρέπει να μάθουν να γράφουν σωστά τις αποφάσεις. Αν είναι πολλές οι επιτροπές, ανάλογα με τη βαθμίδα όπως λέει η ανακοίνωση, χρησιμοποιούμε συνήθως τον πληθυντικό («Τριμελείς επιτροπές», «Πενταμελείς επιτροπές») και όχι τον ενικό.
Δεύτερον, ας ξαναδούν την 5μελή από τα 8 άτομα. Υπάρχουν 8 μέλη, ενώ δύο μέλη εναλλάσσονται, ανάλογα με το περιεχόμενο (αν είναι πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια). Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο τελικά η επιτροπή σε κάθε συνεδρίαση θα έχει 8-2=6 μέλη!!! Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική για να κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, ακόμα και σύμβουλοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά. Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ το ΦΕΚ.
Και πάμε και στο ζουμερό τρίτο θέμα. Ευτυχώς που έβγαλε την ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας γιατί με έκανε να ανακαλύψω και μια άλλη γκάφα τους (εκτός και αν είναι κομμάτι της πολιτικής τους): Στην επιτροπή ενστάσεων εναντίον των αποφάσεων της κάθε επιτροπής αξιολόγησης συμμετέχουν τα ίδια μέλη με αυτά των επιτροπών αξιολόγησης!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Αξιοκρατία και διαφάνεια α λα ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται δεν θέλουν πολλούς στα πόδια τους στο πρόσφορο έδαφος της απόσπασης εκπαιδευτικών για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, ειδικά σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη.
Κρείττον το σιγάν λοιπόν, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας, (για να φρεσκάρω λίγο και τα Αρχαία μου) και θα περιμένω την επανόρθωση ως προς το πρόσωπό μου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο δημόσιος πολιτικός λόγος και η κριτική οφείλουν να συνοδεύονται από ήθος.
Υ.Γ: Και μια φιλική συμβουλή στους συναδέλφους πανεπιστημιακούς του επιτελείου του Υπουργείου Παιδείας. Όταν αντιγράφεις από μια ανακοίνωση (π.χ. αυτά τα περί δημοτικού και να μάθουμε ανάγνωση τα είπε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος), καλό είναι να βάζεις παραπομπή (reference)…»