Η Βρετανία και η Ελλάδα να σταματήσουν να αντιμάχονται για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και να τα μοιραστούν προτείνει αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, σημειώνοντας ότι δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας «πολιτιστικός πόλεμος τελείωσε με μια ανακωχή».
Στην αρχή του άρθρου του ο Φλοριάν Σμιντ Γκαμπέιν αναφέρεται στην πρόσφατη συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ «ΤΑ ΝΕΑ», υπερασπιζόμενος την αμετακίνητη θέση του Μουσείου πως τα Γλυπτά πρέπει να παραμείνουν στο Λονδίνο και χαρακτήρισε «δημιουργική πράξη» τη μεταφορά τους από την Αθήνα στο Λονδίνο, ενώ ανέφερε ότι αυτά δεν ανήκουν στη χώρα μας.
Όπως αναφέρει «και οι δύο πλευρές, οι Βρετανοί καθώς και οι Έλληνες, έχουν έγκυρα επιχειρήματα. Ίσως ακόμη και οι Έλληνες θεοί θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν αν τα μάρμαρα θα πρέπει να φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο ή να επιστραφούν στην Ελλάδα. Ίσως να είχαν φτάσει στο ίδιο σημείο με αυτό που έκαναν στο έργο του Αισχύλου Ο Ευμενίδης: ένα αδιέξοδο» και συμπληρώνει ότι σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στο στις Ευμενίδες, στην περίπτωση των μαρμάρων, αυτό θα ήταν καταστροφικό.
Και προτείνει: «Δεν είναι απαραίτητο να αποφασιστεί αν πρέπει να μείνουν στο Λονδίνο ή να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Αντίθετα, υπάρχει μια πιο εύκολη και προφανής λύση: μοίρασμα 50:50. Το Βρετανικό Μουσείο διατηρεί το ήμισυ των μαρμάρων και η Ελλάδα παίρνει το άλλο μισό. Φυσικά, θα υπήρχαν διαφωνίες σχετικά με το ποιος παίρνει τι. Αλλά αυτά δεν είναι διαφορές που δεν μπορούν να επιλυθούν. Τα μάρμαρα δεν αποτελούνται από ένα μεγάλο κομμάτι και πολλά μικρά κομμάτια. Υπάρχουν σχεδόν μόνο μεγάλα κομμάτια» για να προσθέσει ότι η Βρετανία και η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και τελικά να τερματίσουν τη διαμάχη τους.