ΗΠΑ: «Επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων η άδεια στον Κουφοντίνα

ΗΠΑ: «Επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων η άδεια στον Κουφοντίνα

Την έντονη καταδίκη τους για τη χορήγηση νέας άδειας διάρκειας 6 ημερών από τη φυλακή στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν οι ΗΠΑ μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνοντας λόγο για μια επαίσχυντη αδικία σε βάρος των οικογενειών των θυμάτων, καθώς, όπως τονίζει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή.

«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων - οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νόιερτ.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Κυριακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε την τέταρτη άδεια εξόδου του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου έχει μεταφερθεί και κρατείται εδώ και λίγους μήνες. Ο βαρυποινίτης της «17 Νοέμβρη» είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στο σωφροντιστικό κατάστημα την Παρασκευή το πρωί, μετά την ολιγοήμερη άδεια εξόδου που ενέκρινε το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Βόλου.

Η μεταχείριση στον Κουφοντίνα με τις άδειες, καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν έχει προκαλέσει κατ΄επανάληψη τις έντονες αντιρρήσεις συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και πρεσβειών χωρών.