Την ανάγκη να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την επενδύτρια εταιρεία στη Χαλκιδική προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Σκρέκας. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως εμποδίζει τις επενδύσεις, στερώντας έσοδα από το κράτος, ενώ την ίδια ώρα οι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μισθωτοί γονατίζουν από τους αδυσώπητους έμμεσους και άμεσους φόρους που τους έχει επιβάλει.
«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες είναι μάρτυρες των ανερμάτιστων και επιπόλαιων χειρισμών της κυβέρνησης, απέναντι στην πιο εμβληματική ιδιωτική επένδυση αξιοποίησης ελληνικού ορυκτού πλούτου, στη Χαλκιδική» τονίζει ο κ. Σκρέκας.
''Οπως αναφέρει, μετά από δυόμιση χρόνια αναίτιων καθυστερήσεων, ο αρμόδιος υπουργός έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίλυση διαφορών με τον επενδυτή δια μέσου διαιτησίας, από τον Δεκέμβριο του 2016. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ, οκτώ μήνες μετά ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι "διαφορές", ούτε έχει ξεκινήσει η διαιτησία, με αποτέλεσμα 2.500 εργαζόμενοι να φοβούνται για τις δουλειές τους και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να εισέλθουν στα δημόσια ταμεία τα επόμενα χρόνια, να κινδυνεύουν να χαθούν.
«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τις επενδύσεις και στερεί έσοδα από το Κράτος, την ίδια ώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μισθωτοί γονατίζουν από τους αδυσώπητους έμμεσους και άμεσους φόρους που τους έχει επιβάλει. Η ανάπτυξη και η ελπίδα δεν έρχονται μέσα από κομματικές παρωπίδες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Είναι αδιανόητο οι Έλληνες να φτωχοποιούνται, τη στιγμή που η Ελλάδα διαθέτει θησαυρό ορυκτού πλούτου» τονίζει ο κ. Σκρέκας και καταλήγει:
«Οφείλει η ελληνική Πολιτεία να αξιοποιήσει το μεταλλευτικό θησαυρό του τόπου μας με όρους διατηρησιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να συναισθανθεί, επιτέλους, την ευθύνη της και να βρει έναν κοινό τόπο με την επενδύτρια εταιρεία στη Χαλκιδική, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων».
Φωτογραφία αρχείου SOOC