Καύσωνας «καίει» την Ευρώπη - Ρεκόρ θερμοκρασιών

Καύσωνας «καίει» την Ευρώπη - Ρεκόρ θερμοκρασιών

«Καμίνι» θυμίζει η Κεντρική και Δυτική Ευρώπη καθώς το πρωτοφανές κύμα καύσωνα εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική συνεχίζει για τέταρτη ημέρα.

«Ψυχρό σοκ» και «θερμοπληξία» είναι οι δύο επικίνδυνες για το ανθρώπινο σώμα καταστάσεις που μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, σύμφωνα με ειδικούς. Τρία άτομα έχασαν έτσι τη ζωή τους στις παραλίες της νότιας Γαλλίας κοντά στο Μονπελιέ από ψυχρό σοκ. Δύο άνδρες άνω των 70 και μια γυναίκα 62 ετών.

Η πρόβλεψη για σήμερα

s

Σε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 40 βαθμούς ενώ στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες.

«Η κόλαση καταφθάνει» προειδοποίησε στον λογαριασμό της στο Twitter η παρουσιάστρια του καιρού στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE Σίλβια Λαπλάνα, ενώ παρουσίαζε έναν χάρτη σχεδόν κατακόκκινο από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η Γερμανία ενδέχεται να γνωρίσει  θερμοκρασίες από τις υψηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια – ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς ξεπερνώντας  το ρεκόρ του 1947, όταν το θερμόμετρο έδειξε με 38,2 βαθμούς κελσίου στη Φρανκφούρτη.

μ

Από το Παρίσι έως το Μόναχο - κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες ενώ οι γαλλικές και γερμανικές αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης. 

σ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια