ΚΕΦίΜ: Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα

ΚΕΦίΜ: Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα

Με κεντρικό θέμα «Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα» πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΕΙΝΚΑΜ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Η ευρεία συμμετοχή του κοινού και ο ζωντανός διάλογος που ακολούθησε τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις κατέδειξαν την εξαιρετική επικαιρότητα του θέματος της εκδήλωσης και την αδήριτη ανάγκη να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις έναντι της ανόδου και της απήχησης των δυνάμεων του εθνολαϊκισμού στην Ευρώπη σήμερα.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Θόδωρος Σκυλακάκης, (Πρόεδρος της Δράσης), Αλέξανδρος Σκούρας, (Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ) και Γιώργος Παπούλιας (πολιτικός επιστήμονας και συνεργάτης του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη). Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

Εκδήλωση ΚΕΦιΜ

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την Ε.Ε. από τους εχθρούς της είναι περισσότερη, αποτελεσματικότερη, και διαφανέστερη Ευρώπη.

Ο Αλέξανδρος Σκούρας τόνισε πως όσοι πιστέψαμε στο τέλος της ιστορίας διαπράξαμε ύβρη καθώς οι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας είναι εδώ και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ενώ επεσήμανε πως η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην κοινωνία των πολιτών η οποία πρέπει να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση των εχθρών της ανοιχτής κοινωνίας.

Τέλος, ο Γιώργος Παπούλιας υπογράμμισε ότι οφείλουμε να ενισχύσουμε τους θεσμούς και να δημιουργήσουμε αντίβαρα για να αντιμετωπίσουμε τους λαϊκιστές.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Φιλελεύθερος.

Με την υποστήριξη του Friedrich Naumann Foundation (FNF).