ΚΕΦίΜ: Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2019

ΚΕΦίΜ: Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2019

Την έρευνα «Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2019», η οποία διενεργείται για 5η χρονιά στην Ελλάδα και απαντά στο ερώτημα: «Μέχρι ποια ημέρα του χρόνου εργάζεται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος για να πληρώσει το κράτος;», θα παρουσιάσει σήμερα το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), σε συνέντευξη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 και ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο Αμαλία.

Τη μελέτη θα παρουσιάσει ο επικεφαλής Ερευνητής του ΚΕΦίΜ Κωνσταντίνος Σαραβάκος, ενώ τα ευρήματά της θα σχολιάσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας είναι η πρώτη ημέρα του χρόνου που οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους. Αποτελεί, κατά αυτόν τον τρόπο, έναν εύληπτο τρόπο απεικόνισης των φορολογικών βαρών του μέσου Έλληνα και δίνει τη δυνατότητα αξιολόγησης του πραγματικού κόστους που έχει για τους πολίτες η λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών που προσφέρει.