«Στοχεύουμε να στείλουμε ένα μήνυμα που να ακουστεί από όλο τον κόσμο προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των περιστατικών κακοποίησης αλλά και σεξουαλικής παρενόχλησης των παιδιών».
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του προς το Liberal ο CEO των ΕΛΤΑ κ. Μάριος Τέμπος, με αφορμή την παρουσίαση της νέας σειράς γραμματοσήμων με γενικό τίτλο «Stop στην παιδική κακοποίηση».
Η ειδική, αυτή, έκδοση αποτελεί την συμβολή των ΕΛΤΑ στην συγκεκριμένη δράση που έχουν αναλάβει από κοινού με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις στο παρελθόν ενώ προγραμματίζονται και άλλες, όπως αυτή που γίνεται κάθε χρόνο με την αποστολή σχολικών ειδών προς τον Οργανισμό και άλλες υποστηρικτικές ενέργειες.
Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη δράση, αυτή περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη διοόικηση των ΕΛΤΑ μια έκδοση με τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα τα οποία καθρεφτίζουν, με θάρρος και ειλικρίνεια, τη σκοτεινή μάστιγα που απειλεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια, και γίνονται όχημα μεταφοράς ενός ηχηρού κοινωνικού μηνύματος ενάντια στην παιδική κακοποίηση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δ.σ του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε προς το LIberal τη σημασία της συμβολικής αυτής κίνησης των ΕΛΤΑ με τα οποία έο Οργανισμός έχει άριστη συνεργασία. Με τη σειρά αυτή των γραμματοσήμων το μήνυμα κατά της κακοποίησης των παιδιών θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
Σε ότι αφορά το καθ΄εαυτού φαινόμενο ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι σχετικά με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών που έχουν δημοσιοποιηθεί, εμείς στηρίζουμε το Σχέδιο Δράσης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών που παρουσίασε η κυβέρνηση, κάναμε τις προτάσεις μας και θα το υπηρετήσουμε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης της στελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών, τονίζοντας ότι «εάν στελεχωθούν οι υπηρεσίες, εάν γίνει αυτό που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030, να λειτουργεί πλέον θεσμικά το θέμα αυτό, τότε θα έχουμε πρόοδο. Να μη λέμε πάλι μετά από ένα χρόνο τι θα φτιάξουμε, και μετά από ένα χρόνο θα φτιάξουμε κάτι άλλο και τελικά, στο μεταξύ, τα παιδιά πεθαίνουν είτε σωματικά, είτε ψυχικά».