Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Τρεις νεκροί στη Γαλλία

Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Τρεις νεκροί στη Γαλλία

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται ήδη μέρος της Ευρώπης ενώ έως την Παρασκευή αρκετές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με θερμοκρασίες έως 45 βαθμούς Κελσίου. Η Γαλλία μετράει ήδη τρεις νεκρούς από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ τρεις κολυμβητές πέθαναν από ανακοπή, λόγω του θερμικού σοκ που τους προκάλεσε η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας τη στιγμή που έμπαινα στης θάλασσα. Ήδη σε πολλές περιοχές της Γαλλίας το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.



Και δεν είναι μόνο η Γαλλία καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα βρεθεί αντιμέτωπο με συνθήκες Σαχάρας. Για σήμερα Τετάρτη, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό (σημαντικός κίνδυνος) πέντε περιφέρειες στον ισπανικό βορρά. Ο πορτοκαλί συναγερμός θα επεκταθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή σε 10 επαρχίες στην κεντρική και βορειοανατολική Ισπανία.

Αντίστοιχα, η Γερμανία προετοιμάζεται για θερμοκρασίες στους 39 βαθμούς Kελσίου στο Βρανδεμβούργο, στα περίχωρα του Βερολίνου, όπου μια δασική πυρκαγιά έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 1000 στρέμματα γης από τη Δευτέρα.

Φωτογραφίες: APImages

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια