Έρχεται δεύτερο hub παροχής υπηρεσιών από την Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά στην Θεσσαλονίκη πρόκειται να δημιουργηθεί δεύτερο hub που θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών εσωτερικά στον όμιλο της αμερικανικής εταιρείας.
Η νέα εταιρεία θα απασχολεί μέχρι 350 εργαζόμενους και μαζί με το hub ανάπτυξης ψηφιακής τεχνολογίας για φάρμακα η Pfizer θα δημιουργήσει δύο μονάδες που θα απασχολούν 600 εργαζόμενους με στόχο να διπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια.
Από την άλλη πλευρά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μετά την πανδημία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά την πανδημία θα υπάρξει μια άμεση ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η πανδημία είναι καταλύτης για αλλαγές στη χώρα.
Όπως ανέφερε η χώρα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνον την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά κυρίως την πρόκληση να δημιουργήσει ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό έργο. Το έργο αυτό θα φέρει την Ελλάδα μετά την πανδημία στην πλευρά των νικητών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα βγεί στο τέλος της κρίσης κερδισμένη τόσο στη ψηφιακή όσο και στην πράσινη ανάπτυξη.
Αναφερόμενος στο δεύτερο lockdown ο πρωθυπουργός είπε ότι αποτελεί μια πιο μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και τη χώρα. Ωστόσο σημείωσε ότι με κατάλληλα μέτρα θα περιορίσει την διάδοση του δεύτερου κύματος της.
Ο επικεφαλής της Pfizer Α. Μπουρλά μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι αρχικά θα εμβολιαστεί μικρό ποσοστό ενδιαφερομένων, π.χ. υγειονομικοί ή τρόφιμοι σε δομές φιλοξενίας, αλλά η κίνηση αυτή θα κρίσιμη σημασίας για τον περιορισμό της πανδημίας. Όπως είπε πρόκειται για ομάδες πληθυσμού που έχουν μεγάλη σημασία για τον περιορισμό της πανδημίας. Ετσι με μικρό αριθμό εμβολίων η ανακούφιση θα είναι μεγάλη.
Πάντως, όπως είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος, θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι επειδή έχουμε το εμβόλιο, ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα σε μια στιγμή. Όπως ανέφερε, αρχικά τοεμβόλιο θα είναι ένα τα όπλα κατά της πανδημίας, αλλά καθώς δεν θα υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες δεν θα περιορίσει την πανδημία. Πάντως προέβλεψε ότι στο τέλος του 2021 θα υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων. «Τέλη του 2021 θα έχουμε περισσότερες δόσεις απ’ ότι χρειάζεται ο κόσμος».
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μπουρλά σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συμβάλει στην παραγωγή του εμβολίου του Covid-19, καθώς για να επιταχυνθεί η διαδικασία γίνεται τροποποίηση υφιστάμενων μονάδων της Pfizer.
Παρακολουθείστε την συζήτηση:
Στη συζήτηση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, συμμετείχαν επίσης ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant.