«Λύτρα» $1 δισ. έδωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας M. Abdullah για να αφεθεί ελεύθερος

«Λύτρα» $1 δισ. έδωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας M. Abdullah για να αφεθεί ελεύθερος

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Miteb bin Abdullah, ο οποίος κρατείτο για διαφθορά, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε 1 δισ. δολάρια, όπως ανέφερε υψηλός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Miteb, που ήταν επικεφαλής του επίλεκτου σώματος της Εθνοφρουράς, αφέθηκε ελεύθερος μετά από συμφωνία με τον δημόσιο κατήγορο υπό την επίβλεψη του οποίου έγινε η όλη διαδικασία. Τουλάχιστον άλλοι 3 ύποπτοι έχουν φτάσει σε διακανονισμό για να αφεθούν ελεύθεροι, όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο δημόσιος κατήγορος έχει αποφασίσει να αφήσει ελεύθερους αρκετούς από τους κρατούμενους και θα προχωρήσει στην καταδίκη τουλάχιστον άλλων 5 ατόμων καθώς έχει πλήρη αρμοδιότητα για την έρευνα, όπως το να αποδεχθεί ή να απορρίψει προτάσεις διακανονισμών και να οδηγήσει οποιονδήποτε ύποπτο στο δικαστήριο.

Η απελευθέρωση του πρίγκιπα Miteb, λιγότερο από έναν μήνα μετά τη σύλληψή του, καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία η Σαουδική Αραβία θέλει να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο διαφθοράς που περιλάμβανε συλλήψεις επιφανών και δισεκατομμυριούχων όπως ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal.

Φωτογραφία: AP