Ως την «καλή είδηση της Ευρώπης» περιγράφει αρθρογράφος των New York Times την Ελλάδα μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι παρά την καταστροφική κρίση η Δημοκρατία της παρέμεινε άθικτη και κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τον λαϊκισμό.
«Αν ψάχνετε για μια αισιόδοξη είδηση στην Ευρώπη, δοκιμάστε την Ελλάδα. Έχοντας χάσει το ένα τέταρτο της οικονομίας της σε μια καταστροφική ύφεση, η Δημοκρατία της παρέμεινε άθικτη, οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντιαμερικανισμός έσβησε. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που εισήλθε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν», σημειώνει ο αρθρογράφος των ΝΥΤ.
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει ότι οι εκλογές της Κυριακής σημάδεψαν το τέλος ενός κεφαλαίου. «Μέσα από μια καμπάνια στην οποία υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων, να ξεκολλήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να προχωρήσει με την ψηφιακή μεταρρύθμιση, να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει την αποτελεσματικότητα στο δημόσιο τομέα, ο Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μετατρέψει την λάμψη της ανάκαμψης σε βιώσιμη ανάπτυξη. Με την αυτοδυναμία στη Βουλή έχει τα μέσα για να προχωρήσει γρήγορα με το πρόγραμμά του», τονίζεται στο άρθρο.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα απέρριψε τον Αλέξη Τσίπρα ενώ δεν επέτρεψε την είσοδο, για μια ακόμα φορά, της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει, πάντως, ότι το έργο του Μητσοτάκη δεν θα είναι εύκολο καθώς η Ελλάδα «παραμένει δέσμια των περιορισμών από τους πιστωτές όσον αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ο νέος πρωθυπουργός είναι συνηθισμένος σε αυτές τις προκλήσεις» και υπενθυμίζοντας μια συνάντηση που είχε μαζί του το 2013 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τότε του είχε πει ότι «η χώρα έχει τεντωθεί στα όριά της».
Τέλος γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει την εξουσία τη στιγμή που η Τουρκία και η Κύπρος εμπλακεί σε «σύγκρουση» για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.