Ο Macron «άδειασε» τον Trump για το Ιράν και την κλιματική αλλαγή

Ο Macron «άδειασε» τον Trump για το Ιράν και την κλιματική αλλαγή

Τη δημόσια διαφωνία του με ορισμένες από τις θέσεις που εξέφρασε ο Donald Trump στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ διατύπωσε ο Emmanuel Macron, από το ίδιο βήμα. Ο πρόεδρος της Γαλλίας επικέντρωσε την κριτική του ειδικά στα ζητήματα του Ιράν και της κλιματικής αλλαγής, που αποτελούν σημαντικά σημεία τριβής ανάμεσα στον Trump και το σύνολο των Ευρωπαίων.

«Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν είναι μια καλή συμφωνία», είπε με σαφήνεια ο Macron, προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά ότι η ακύρωσή της ενδέχεται να έχει καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, οδηγώντας σε μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών και προκαλώντας νέες κρίσεις, ανάλογες με αυτή που ζει ο πλανήτης στην Κορεατική Χερσόνησο. 

Όσον αφορά στην Βόρεια Κορέα, έδειξε επίσης να μην συμμερίζεται τον επιθετικό οίστρο του αμερικανού προέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή», ενώ κάλεσε την Κίνα να παίξει τον ρόλο της και να φέρει ξανά την Πιονγκγιάνγκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Επίσης, στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Παρισιού, παρά την απόφαση Trump να αποσύρει την υπογραφή των Ηνωμένων Πολιτειών από αυτήν. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς