Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos δεν θα υποστηρίξουν τον Rajoy για την πρωθυπουργία

Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos δεν θα υποστηρίξουν τον Rajoy για την πρωθυπουργία

Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας, που ήρθαν δεύτεροι στις χθεσινές εκλογές μετά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), δεν θα στηρίξουν την επανεκλογή του Mariano Rajoy, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους, Antonio Hernando.

«Δεν θα στηρίξουμε τον Rajoy για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε», δήλωσε ο Hernando, σύμφωνα με το Reuters. 

Σημειώνεται πως οι Σοσιαλιστές θα μπορούσαν να «επιτρέψουν» τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας του PP με την αποχή τους στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ώστε να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Rajoy.

Ξεχωριστά, ο επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος των Ciudadanos, ο Albert Rivera, ανέφερε επίσης ότι δεν θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Rajoy.

Από την πλευρά του ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Mariano Rajoy εξέφρασε την ελπίδα πως τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα σε έναν μήνα, προκειμένου να καταστεί δυνατή μια κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός (PP) του.

«Πρέπει να προσπαθήσω να εξασφαλίσω μια πλειοψηφία για να κυβερνήσω γιατί χωρίς αυτήν, είναι πολύ δύσκολο, πολύ πολύπλοκο», δήλωσε ο Mariano Rajoy στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

«Πιστεύω πως μέσα σε έναν μήνα μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία για τα βασικά. Θα ήταν ανοησία να χάσουμε χρόνο για πολλούς άλλους μήνες», είπε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα:

- Ciudadanos: Έτοιμοι για συμμετοχή σε όποια κυβέρνηση δώσει νέα πνοή στις μεταρρυθμίσεις