«Η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες», δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τα περιστατικά γονέων που εισβάλουν στα σχολεία των παιδιών τους και απαιτούν αυτά να μπουν στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες.
«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται» τόνισε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», υπογράμμισε.
Μιλώντας για το εμβόλιο σημείωσε πως «είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάνω από έξι εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και κοντά στα έξι εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στα κοινά τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είτε είναι οι ανήλικοι, είτε είναι οι 60+, με κάθε τρόπο, με την πειθώ και ενημέρωση να τους παρακινούμε να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά. Συγκεκριμένα είπε ότι το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς.
«Στα Σώματα Ασφαλείας -παρά τα όσα έλεγαν- και εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στους 60+, οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα. Το βλέπουμε, το παρακολουθούμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πεισθούν όλο και περισσότεροι να εμβολιαστούν και ανάλογα με την εξέλιξη και του αριθμού των εμβολιασμένων και κρίσιμων μεγεθών της πανδημίας, εδώ είμαστε για να δούμε τι περισσότερο χρειάζεται να κάνουμε», συμπλήρωσε.
Τέλος δήλωσε πως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίρας κινήθηκαν σε τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο στη ΔΕΘ.
«Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τις ανησυχίες του σήμερα, για τα κρίσιμα διακυβεύματα, για το σχέδιο για το αύριο, για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών για τις προκλήσεις που υπάρχουν, στην Ελλάδα και διεθνώς μετά το 2019, μετά την πανδημία. Για την Ελλάδα που αλλάζει μέσα από τις πολιτικές μας και τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «τους 19 από τους 25 μήνες που κυβερνούμε διαχειριζόμαστε κρίσεις και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η χώρα έχει περισσότερους εργαζόμενους από ό,τι είχε όταν ξεκίνησαν οι κρίσεις των μνημονίων».
Επιπρόσθετα είπε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν άλλαξε σε τίποτα. «Τα συνηθισμένα του κλισέ, τα προσφιλή ψέματα, διανθισμένα από πράγματα που ακούγονται ευχάριστα, εκτός όμως του πλαισίου της πολιτικής οπτικής που πρέπει να έχει ένας ηγέτης, έτσι όπως είναι ο κόσμος σήμερα. Στρέφεται στο πώς θα συντηρήσει ένα ακροατήριο που θα του εξασφαλίσει, στη συνέχεια, αυτό που είναι. Δηλαδή, την παρουσία του ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ένα συμπαγές κόμμα στα όρια αυτού που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.