Ολοκληρώθηκε η διημερίδα του  ΚΕΦίΜ, “Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία”

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα του ΚΕΦίΜ, “Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία”

Oλοκληρώθηκε η παρουσίαση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την Ελευθερία και την Ευημερία”. Σήμερα Παρασκευή παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για το Συνταξιοδοτικό, τα Εργασιακά, και την Εποπτεία Αγοράς και Αδειοδότηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχάρη το ΚΕΦίΜ για την ποιότητα της δουλειάς και την τόλμη με την οποία εκφράζει τις ιδέες του και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πλατφόρμας του προοδευτικού φιλελευθερισμού.

Την πρόταση του ΚΕΦίΜ για το συνταξιοδοτικό παρουσίασε ο Πλάτων Τήνιος, καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Την πρόταση σχολίασαν, ο Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναλογιστής FHAS και  ο Αλέξης Σουλτογιάννης, Διευθυντής Θεσμικών Πελατών Alpha Trust.

Η πρόταση του ΚΕΦίΜ για τα εργασιακά παρουσιάστηκε από τον Ιωάννη Ληξουριώτη, Δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Επί της πρότασης τοποθετήθηκαν ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, επιχειρηματίας, Υπεύθυνος Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας ΝΔ, υποψήφιος Νότιου Τομέα Β' Αθηνών με τη ΝΔ, ο Χρήστος Ιωάννου, Οικονομολόγος, Διευθυντής Τομέα Απασχόλησης & Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ και ο Δημήτρης Μαντουλίδης, Αντιπρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Την πρόταση του ΚΕΦίΜ για την εποπτεία της αγοράς και την αδειοδότηση παρουσίασε οΡοδόλφος Δρακούλης, MSc Mechanical Engineering, Ειδικός Εμπειρογνώμων - Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ. Για την πρόταση μίλησαν ακόμη ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πρώην Ευρωβουλευτής, και ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.