Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα αντέξει και δεν θα υπάρξουν άλλες διαρροές μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά την κυβερνητική άποψη ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
«Υπάρχουν συμφέροντα που μοναδικό σκοπό έχουν να ρίξουν την κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «πολιτική του εκτίμηση», σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς για την περίπτωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη, διερωτήθηκε «γιατί ξαφνικά ο Λαζαρίδης έκανε αυτή την τοποθέτηση και δεν την έκανε πριν μέρες, όπως ο Δημήτρης Καμμένος. Ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα;».
Αναφορικά με την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, παραδέχθηκε ότι «αυτή η κυβέρνηση έγινε κάτω από ακραίες συνθήκες. Δε θα μπορούσε να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Βασίστηκε σε δύο δεδομένα: την έξοδο από το πρόγραμμα και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ποτέ δεν κρύψαμε τις διαφορές μας, αλλά πάντα λέγαμε ότι αυτός δεν είναι λόγος για να τραυματίσει την κυβέρνηση».
Διερωτήθηκε ωστόσο, «αν αυτή η κυβέρνηση είχε ως προτεραιότητα την καρέκλα, θα έφερνε το θέμα της Μακεδονίας;» και επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, «ενθαρρύνει ομάδες ενθαρρύνοντας την ακροδεξιά» και διαχωρίζοντας την Νέα Δημοκρατία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε χαρακτηριστικά ότι «σεβόμαστε αυτόν που έχει άποψη, αλλά όχι αυτόν που λέει: αλήτες, προδότες, πολιτικοί, που ονειρεύεται χούντες».
Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία δε θα χαθεί. Εκτιμώ ότι δε θα υπάρξουν άλλες διαρροές, αλλά υπάρχουν και εφεδρείες», απαντώντας στο τι θα γίνει στην περίπτωση αποχώρησης και άλλων βουλευτών από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
«Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση για καθυστέρηση, όταν επί 27 χρόνια το θέμα υπάρχει. Σπάσαμε τον ομφάλιο λώρο του αλυτρωτισμού της άλλης πλευράς. Επανακτήσαμε προνόμια από την άλλη πλευρά, όπως το όνομα και η εθνικότητα, αλλά εδώ χαϊδεύαμε την ακροδεξιά. Είμαστε εθνικά υπερήφανοι για την εμπλοκή μας σε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε σχολιάζοντας τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.
Ενώ για το ζήτημα της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, που ακούγεται ότι θα ζητηθεί για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ότι «δεν είναι της παρούσης».
Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δε θα γίνει, είπε πως «από τη στιγμή που η οικονομία δείχνει ότι έχουμε αφήσει πίσω τις σκληρές εποχές. Από τη στιγμή που τα μέτρα έχουν αποφέρει υπερπλεόνασμα, δεν τίθεται το ερώτημα ότι αν εξακολουθήσει η οικονομία στο ρυθμό που πάει, να εξετάσουμε στο τέλος του έτους το ενδεχόμενο να μη μειωθούν οι συντάξεις», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι, δεν το λέει μετά βεβαιότητας, «αλλά οφείλουμε να το εξετάσουμε».