Υπέρ της επικύρωσης της σύμβασης μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την κατασκευή του «Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος», τάχθηκε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», κατά το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Το νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη για τη Θεσσαλονίκη, είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι πέραν του ότι θα είναι ένα "στολίδι" αρχιτεκτονικά, θα έχει 243 κλινικές θέσεις, 33 θέσεις ΜΕΘ, 20 θέσεις για την ψυχική υγεία και και 46 θέσεις ΤΕΠ.
Πρόσθεσε ότι στην αρχική του ανάπτυξη θα έχει 716 θέσεις εργασίας, και στην πλήρη ανάπτυξη θα έχει 1.010 θέσεις εργασίας, και ότι θα είναι το πρώτο νοσοκομείο το οποίο θα έχει μια πλήρη ψηφιοποίηση, όπου στόχος είναι να είναι το νοσοκομείο "χωρίς χαρτί".
Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι παρών σημαίνει καταψήφιση: «Στη δική σας πολιτική αντίληψη, η επιλογή να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, στη βαρύτητα της ζυγαριάς, είναι τέτοια, που σας οδηγεί να καταψηφίσετε το σχέδιο νόμου», υπογράμμισε.
Ο εισηγητής της μειοψηφίας, Αλ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας του Ιδρύματος με το Δημόσιο για την ενίσχυση των υποδομών στην Υγεία υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ, στις 21 Μαρτίου 2018, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τη δωρεά, μετατρέποντας το νέο νοσοκομείο σε "Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός υποστήριξε ότι η αλλαγή του νομικού χαρακτήρα του νοσοκομείου από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο διοικητικό πλαίσιο, για να μπορέσουν οι υποδομές «φιλέτα» του συστήματος υγείας να δώσουν ζωτικό χώρο σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα επιδιώξουν σε κάποια φάση να έχουν κερδοφορία από το σκληρό πυρήνα της λειτουργίας του συστήματος υγείας.
Τέλος, η εισηγήτρια της πλειοψηφίας και βουλευτής της ΝΔ, Στέλλα Μπίζιου είπε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας και συμβάλλει στη δημιουργία των υποδομών, που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες. "Αυτό από μόνο του είναι ευγενές. Η σημασία του, όμως, είναι επαυξημένη τώρα, που βιώνουμε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση".