Ρωσία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τη γρίπη των χοίρων, από την αρχή του χειμώνα

Ρωσία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τη γρίπη των χοίρων, από την αρχή του χειμώνα

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων στη Ρωσία από την αρχή του χειμώνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που έγινε βάσει των στοιχείων που έχουν ανακοινώσει οι περιφερειακές αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής του Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ότι ακόμη δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον H1N1 πέθαναν, ανεβάζοντας σε 8 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στην περιοχή αυτή.

Στο γειτονικό Βόλγκογκραντ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την γρίπη των χοίρων εκεί.

Επίσης ένα πρώτο θανατηφόρο κρούσμα καταγράφηκε αυτήν την εβδομάδα στην χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Τα κρούσματα αυτά καταγράφονται μετά τον θάνατο τεσσάρων ενηλίκων και ενός παιδιού στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και τον θάνατο δύο ασθενών στο Αικατερίνεμπουργκ, στην κεντρική Ρωσία, και στην περιοχή του Αντιγκέα, στη νότια Ρωσία, νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης των χοίρων έχουν επίσης καταγραφεί στις περιοχές του Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία, του Μπέλγκοροντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, και του Βλαντίμιρ, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβόρτσοβα διαβεβαίωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι είναι "υπό πλήρη έλεγχο" η γρίπη των χοίρων στη χώρα.

Την ίδια ώρα, στην Αρμενία 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη των χοίρων από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής.

Στη γειτονική Γεωργία, οι αρχές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν καταγραφεί 3 θανατηφόρα κρούσματα.

Το 2009, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε για μια πανδημία. Ως το 2010, οπότε ο ΠΟΥ έληξε τον συναγερμό, 18.500 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε 214 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ