Σε μια προσπάθεια να φέρει εκ νέου στο φως της δημοσιότητας τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχείρησε να εμπλέξει και τη Βουλή καταθέτοντας σε ένα φάκελο το στικάκι που τις περιέχει. Άμεση η αντίδραση του Κώστα Τασούλα που δήλωσε πως «δεν θα μετατραπεί η Βουλή σε αχθοφόρο ευθυνών».
Επιδιδόμενος σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 έριξε και πάλι το... χαρτί των ηχογραφήσεων στις οποίες προέβη κατά τη συμμετοχή του στα eurogroup του πρώτου εξαμήνου του 2015 ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Πρόκειται για τις ηχογραφήσεις που έχει «ακούσει» κατά δήλωσή του ο Κ. Γαβράς και οι οποίες περιφέρονται ως λάφυρο από τον πρώην υπουργό και νυν πρόεδρο κόμματος της Βουλής επί σειρά ετών και υπό την απειλή της δημοσιοποίησής τους άλλοτε μέσω διαδικτύου και άλλοτε μέσω άλλων μεθόδων.
Επέλεξε τελικά, οπως είχε προαναγγείλει, να τις καταθέσει στη Βουλή «προς ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών» και για να τις χρησιμοποιήσει πως κρίνει ο πρόεδρος της Κώστας Τασούλας, ο οποίος δεν έπεσε στην παγίδα.
Μέσω ενός κλητήρα της Βουλής επέστρεψε τον φάκελο που περιείχε το στικάκι τονίζοντας πως «ο Γ. Βαρουφάκης προεξόφλησε στην ομιλία ότι το περιεχόμενο του φακέλου αφορά την κρυφή μαγνητοφώνηση κορυφαίων οργάνων της ΕΕ και μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς», είπε αρχικά και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25.
«Όταν κάποιος αισθάνεται ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις» τόνισε «πρέπει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία» για να συνεχίσει προσθέτοντας:
«Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου και την Βουλή ως αχθοφόρο των επιδιώξεων. Επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Η Βουλή δεν είναι ο αχθοφόρος τις επιθυμίας κάποιων αν αποκαλυφθούν. Δεν θα μετατραπεί η Βουλή σε αχθοφόρο κανενός»,
O φάκελος που έδωσε νωρίτερα στους υπάλληλους της Βουλής ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 περιείχε όλες τις ηχογραφήσεις του κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα, οι ηχογραφήσεις βρίσκονται σε ένα usb stick. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος επικαλέστηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία -όπως ισχυρίστηκε- η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθ’ όλα νόμιμη .