Στην προσπάθειά του να κάνει πράξη το σύνθημά του σύμφωνα με το «οποίο δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί» ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση από το βήμα της Βουλής εμπλέκοντας το εργασιακό με τα εμβόλια.
Επέλεξε και πάλι τις προσωπικές επιθέσεις χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αρχιερέα του λαϊκισμού» και επανέλαβε τα περί «ξεστοκαρίσματος» σημειώνοντας αυτή τη φορά ότι «ξεστοκάρατε στην νεολαία το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την παρουσία του Παύλου Πολάκη και την αμφισβήτηση των εμβολίων με αναφορές σε θέσεις που υποστηρίζουν οι αντιεμβολιαστές, επέλεξε να επιτεθεί και ο ίδιος στην επιτροπή των επιστημόνων εμφανίζοντάς τους ως εργαλεία της κυβέρνησης και αμφισβητώντας όπως ο στενός του συνεργάτης την αυτονομία τους και κατ επέκταση την επιστημοσύνη τους.
Μίλησε για το ΑstraΖeneca υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε πως «σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει ενστάσεις» και ότι παρόλα αυτά χορηγήθηκε «αποκλειστικά στους νέους κάτω των 30 ετών» ενώ σήμερα η επιτροπή το «αποσύρει» τη στιγμή που τουλάχιστον σε αυτό το θέμα δεν τίθεται θέμα απόσυρσης αλλά μιας προτροπής που όμως συνοδεύεται με τη διευκρίνιση πως όσοι έκαναν την πρώτη δόση μπορούν να κάνουν τη δεύτερη.
Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και σε ό,τι αφορά τη συζήτηση σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας πως αυτό αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να διχάσει τους πολίτες. Τόνισε δε ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν να κάνουν εμβόλια με την πειθώ την ώρα όμως που ο στενός του συνεργάτης εμφανίζεται στη Βουλή να τ αμφισβητεί και να αφήνει να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί διότι δεν είναι δοκιμασμένα καθώς και λόγω της ταχύτατης δημιουργίας τους.
Στην ομιλία του κινήθηκε στη γνωστή επιθετική τακτική επιλέγοντας τους υψηλούς τόνους και εμφανίσθηκε, την ώρα που τα στελέχη του αναζητούν εναγωνίως διαύλους επικοινωνίας με τη νεολαία που έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ως υπερασπιστής των νέων επικαλούμενος ακόμη και το θέμα των βάσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
Χαϊδεύοντας αυτιά και κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που σκοτώνει τα όνειρα εισαγωγής στα ΑΕΙ εμφανίσθηκε να υποστηρίζει πως πρέπει να μπουν όλοι ακόμη και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει και δεν έχουν μοχθήσει για να υλοποιήσουν τα κατά τον Αλέξη Τσίπρα «όνειρα».
Το ίδιο έπραξε και με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές αφού τάχθηκε ανοιχτά κατά των αλλαγών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο προκειμένου να σταματήσει η εκμετάλλευση του ρόλου τους και η μετατροπή του συνδικαλισμού σε εργατοπατερισμό.
Στο σημείο αυτό επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις υποστηρίζοντας πως η ΝΔ δεν θα είναι πολύ κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει αν και απέφυγε να μιλήσει και αυτή τη φορά για εκλογές και να θέσει σχετικό αίτημα βλέποντας ενδεχομένως ότι ο ίδιος παραμένει σε ποσοστά χαμηλότερα από τον κανέναν και το κόμμα του κολλημένο στα ίδια ποσοστά τη διετία από το 2019 μέχρι σήμερα.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο επανέλαβε όσα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος υποστηρίζουν σχετικά με εργασιακό μεσαίωνα, το 8ωρο και τα ρεπό που αποδεδειγμένα, μέσα από όσα έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα δεν ισχύουν.