Στο λιμάνι του Πειραιά 215 μετανάστες από τη Μόρια

Στο λιμάνι του Πειραιά 215 μετανάστες από τη Μόρια

Στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας 215 μετανάστες, που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά.

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Πρόκειται για ακόμα μία επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα. Την περασμένη Παρασκευή αναχώρησαν 350 και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη, ενώ όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Εχθές το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Μεταξύ των μέτρων, που προστίθενται σε αυτά που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο και τον εκσυγχρονισμό του είναι η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, η αύξηση των επιστροφών, η συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών και η κατάρτιση λίστας «ασφαλούς χώρας». 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς