Συνεχίζεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ν. Μανιαδάκη

Συνεχίζεται η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ν. Μανιαδάκη

Να παραμείνει σε ισχύ η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου για την υπόθεση της Novartis, Νίκο Μανιαδάκη, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

;Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, πριν από λίγο με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε τη διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα η οποία έχει εκδοθεί σε βάρος του κ. Μανιαδάκη.

Η διάταξη εκδόθηκε μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη για παθητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο κ. Μανιαδάκης παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Θεόδωρο Μαντά.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και απάντησε στις ερωτήσεις των δικαστών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μανιαδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε «είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Μαντάς επισήμανε ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου:

«Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».