«Στοπ» στον Χ. Σπίρτζη, ο οποίος επιχείρησε να διορίσει περισσοτέρους των αναγκαίων επικεφαλής στους συγκοινωνιακούς φορείς που έχει υπό την εποπτεία του.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχείρησε να διορίσει σε -ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ- έξι επικεφαλής, τρεις προέδρους και τρεις διευθύνοντες συμβούλους.
Οι βουλευτές όλων των κομμάτων θεώρησαν την πρότασή του ως μη σύννομη αλλά και δαπανηρή, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.
Πρώτοι αντέδρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατία Ν. Κακλαμάνης, Γ. Τραγάκης και Χρ. Σταϊκούρας, οι οποίοι επισήμαναν ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει να κατέχει ένα πρόσωπο τη θέση τόσο του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου σε καθέναν από τους τρεις συγκοινωνιακούς φορείς.
Γι' αυτό και χαρακτήρισαν παράνομη την πρόταση διορισμού έξι προσώπων.
Ανέδειξαν επίσης και ζητήματα κόστους, λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση, την ώρα που μιλά για περικοπές, να προχωρά σε περισσότερους διορισμούς στα Διοικητικά Συμβούλια.
Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε παρερμηνεία και νομοτεχνικής υφής το θέμα, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να διορθωθεί με μια απλή αλλαγή διατύπωσης.
Ζήτησε, δε, να μην αναβληθεί ο διορισμός των έξι προσώπων γιατί «όσο καθυστερούμε υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των φορέων». «Εκκρεμούν ζητήματα μισθοδοσίας», υποστήριξε.
Τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε, καθώς διατύπωσαν ενστάσεις ακόμη και οι βουλευτές της συμπολίτευσης, όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγνώρισε το νομικό πρόβλημα, αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ, που διαμαρτυρήθηκε για το κόστος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ψηφιστεί διορθωτική τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο που συζητείται στο κοινοβούλιο, για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει η επιτροπή της Βουλής στο διορισμών των προτεινόμενων προσώπων.
Γ. Σ.