Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Τρία βιβλία μαζί με τον Φιλελεύθερο αυτής της Παρασκευής

Οι φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Σήμερα την Παρασκευή 23 Αυγούστου, μαζί με τον “Φιλελεύθερο” θα επανακυκλοφορήσουν τα βιβλία:

- Ξεσκεπάζοντας τον Μαρξισμό

Οι εννέα διαλέξεις του Λούντβιχ φον Μίζες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο αποτελούν μια εξαιρετική σύνοψη της κριτικής του μεγάλου Αυστριακού οικονομολόγου εναντίον του μαρξισμού και των βασικών επιχειρημάτων του ως προς τη λειτουργία της οικονομίας. Ο Μίζες αποκαλύπτει τα θεμελιώδη θεωρητικά σφάλματα του μαρξισμού, επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής του και καταγγέλλει τις απεγνωσμένες προσπάθειες των οπαδών του να τις συγκαλύψουν.


- Το Μικρό Βιβλίο του Φιλελευθερισμού

Το Μικρό Βιβλίο του Φιλελευθερισμού περιέχει σημαντικά σύντομα δοκίμια από διακεκριμένους στοχαστές του κλασικού φιλελευθερισμού, από τον Adam Smith και τον Frederic Bastiat μέχρι τον Friedrich Hayek και τον Robert Nozick. Είναι ταυτόχρονα μια εισαγωγή στην φιλελεύθερη σκέψη, ένα έργο αναφοράς και έμπνευσης για τους φίλους της ελευθερίας, αλλά και ένα εγχειρίδιο του οποίου το μέγεθος και το περιεχόμενο διευκολύνουν την τακτική χρήση του.

- Ελληνικός Φιλελευθερισμός – Μάρκος Δραγούμης

Στο πέμπτο μέρος της Πορείας προς τον Φιλελευθερισμό ο Μάρκος Δραγούμης παρουσιάζει μια σύνοψη της επιρροής των φιλελεύθερων ιδεών και πολιτικών στην Ελλάδα, από τον 18ο αιώνα μέχρι το τέλος του 20ού, για να απαντήσει στους πανταχούθεν «φιλελευθερομάχους» που υποστηρίζουν ότι οι ιδέες της ατομικής και οικονομικής ελευθερίας είναι ασύμβατες προς τον Ελληνισμό. Υπάρχει λύση στον ελληνικό κρατικισμό, είναι το αισιόδοξο συμπέρασμα του συγγραφέα.


Σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ Μάρκος Δραγούμης.