ΥΠΕΘΑ: Η αντιπολίτευση έχει εγκρίνει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

ΥΠΕΘΑ: Η αντιπολίτευση έχει εγκρίνει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις πληροφορίες για κόντρα μεταξύ του Πάνου Καμμένου και αξιωματικού σχετικά με πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, το ΥΠΕΘΑ απαντά πως πρόκειται για διακρατική συμφωνία που έχει εγκριθεί στη Βουλή.

«Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια. Θυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Θεοδωράκη ότι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Πάνος Καμμένος είχε οξύτατο επεισόδιο με τον ανώτατο αξιωματικό που χειριζόταν την πώληση πολεμικού υλικού από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Το ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, εμφανίζει τον Υπουργό Αμύνης κ. Π. Καμμένο να διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού - παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων - επειδή ο τελευταίος θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος  μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της εν λόγω χώρας. 

Πάντως σήμερα ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα το φέρει στη Βουλή. Σύμφωνα με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Κατά τον κ. Κικίλια πάντα, στις 29 Αυγούστου το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ