Μέχρι και σήμερα, υπάρχει ένα μόνο κόμμα με παραθρησκευτικό προσανατολισμό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ΚΚΕ το οποίο περιμένει τη δική του Δευτέρα Παρουσία μέσω της παγκόσμιας κατάρρευσης του καπιταλιστικού συστήματος και της ταυτόχρονης παγκόσμιας νίκης του κομμουνιστικού κινήματος σε όλες τις χώρες. Έτσι το ΚΚΕ παραμένει ένας πυρήνας άρνησης και οπισθοδρόμησης
Όπως όμως φαίνεται την πόρτα της Βουλής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα τη διαβεί και ένα άλλο κόμμα εκτός τόπου και χρόνου, του οποίου το θρησκευτικό περίβλημα και η αντίληψη για τα πράγματα, μοιάζει με μια χρονοκάψουλα που μας μεταφέρει με ιδιαίτερη ευκολία πίσω στο Μεσαίωνα. Και δεν είναι μόνο το περιεχόμενο των θέσεως του κόμματος «Νίκη» που προβληματίζει. Αλλά ο τρόπος και το εύρος της προβολής του, μαζί με τους σημαντικούς πόρους που απαιτούνται για αυτήν την υπερβολική προβολή.
Το κόμμα «Νίκη» δομήθηκε πάνω στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, όχι μόνο προτάσσοντας επιχειρήματα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά προβάλλοντας τις γνωστές ιστορίες περί εμβολιασμένων πολίτες που μετατράπηκαν σε φορείς μαγνητικού πεδίου και άλλες φαιδρότητες. Σήμερα βέβαια, όλα αυτά τα τερατώδη, έχουν εξαφανιστεί από την επίσημη προεκλογική ιστοσελίδα του κόμματος. Έχουν ωστόσο καταγραφεί μέσω της συνεχούς προπαγάνδας στο μυαλό των ακολούθων της Νίκης.
Το «Νίκη», δεν είναι ένα οποιοδήποτε κόμμα ψεκασμένων. Δεν είναι ένα κόμμα που θα μοιράσει τα 600 δισ. ευρώ του Σώρα, που δίνει «Ελλάνιους Όρκους» και όρκους τιμής των αυτόχθονων Ελλήνων, ή που εμπορεύεται επιστολές του Χριστού. Είναι ένα κόμμα, που έχει τη δική του κομματική βάση και τις δικές του κομματικές δομές. Και η βάση αυτή δεν είναι άλλη από τους θεολόγους, τους πνευματικούς, τους παπούληδες, τους παλαιοημερολογίτες, τους ιερομόναχους και τα ίδια τα μοναστήρια, που απευθύνονται στο θρησκευτικό συναίσθημα και στη βαθιά πίστη των θρησκευόμενων.
Με συνθήματα του τύπου «δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Χριστό» και «να ακολουθήσουμε την πυξίδα πλεύσης του Χριστού», είναι φανερό πως προσεγγίζουν αυτό το ιδιαίτερο κοινό, για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το καταφέρνουν. Και μάλιστα το καταφέρνουν πηγαίνοντας κόντρα στην επίσημη εκκλησία, την οποία κατηγορούν για «ενοχή, συνενοχή και υποταγή» απέναντι στον «εωσφορικό οικουμενισμό», στον «εκμουσουλμανισμό της χώρας», στις «ραδιουργίες της νέας τάξης πραγμάτων», στις λυσσαλέες επιθέσεις κατά του χριστεπώνυμου πληρώματος και στις προσπάθειες υπεράσπισης του προγονικού αίματος των ελληνορθόδοξων ιδανικών.
Τα ανωτέρω ξεφεύγουν από το πλαίσιο του γραφικού και του γελοίου και περνούν στη σφαίρα του επικίνδυνου.
Το κόμμα «Νίκη» στον τομέα της Παιδείας «αγωνίζεται μέ σθένος κατά τῶν ἐπικίνδυνων σχολικῶν βιβλίων Γλώσσας, Ἱστορίας καί Θρησκευτικῶν», προτείνει την «κόσμηση τῶν αἰθουσῶν μέ κάδρα ἡρώων καί ἀγωνιστῶν, τἡν τιμή στούς Τρεῖς Ἱεράρχες» και ζητά την επαναφορά των τροπαρίων και ψαλμών στα σχολικά προαύλια, καθώς και του υποχρεωτικού εκκλησιασμού, υποστηρίζοντας πως «ο σκοπός της Παιδείας είναι η ένταξη των νέων στο παρελθόν».
Προσεγγίζει το απολογισμό της πανδημίας μέσω καταγγελιών, όπως ότι «ο πρωθυπουργός, μοναδικός στόν κόσμο που αὑτοαναγορεύθηκε σέ ἡγέτη λαοῦ ψεκασμένων, ἀνερυθρίαστα προωθεῖ τήν ἐπιβολή ἰατρικῶν πράξεων χωρίς συναίνεση – ἰδέα που καταδικάστηκε στή δίκη τῆς Νυρεμβέργης, κατά τοῦ ναζισμοῦ» και ότι «η κυβέρνηση ἄφησε ἀθωράκιστη τήν ὑγεία τῶν πολιτῶν, εὐτέλισε τήν ἐπιστήμη, ἀρνήθηκε τόν διάλογο, ἐπέβαλε ἀκατανόητα μέτρα πού ἡ ἵδια περιφρόνησε, δίχασε τήν κοινωνία μας, τσάκισε τήν ψυχική καί οἰκονομική ὑγεία πολλῶν, προσέβαλε καί χλεύασε τίς ἀξίες μας.»
Υποστηρίζει πως η «ψηφιακή διακυβέρνηση των προσκυνημένων μας δένει χειροπόδαρα στην πόρτα του μεγάλου αδερφού». Εναντιώνεται στις ψηφιακές ταυτότητες, στην ψηφιακή μορφή των νομισμάτων, στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, μιλώντας για «κρεματόρια του Άουσβιτς των servers» και για «drones που θα οδηγούν τους πολίτες στη φυλακή» λόγω της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης.
Οι επίσημες θέσεις του κόμματος βρίθουν από προτάσεις που ουσιαστικά καλούν τον πλανήτη να σταματήσει να γυρνά και απαιτούν από τον χρόνο να γυρίσει πίσω. Το γεγονός πως περισσότεροι από 170 χιλιάδες πολίτες υπερψηφίζουν την επιστροφή στο παρελθόν, εκφράζοντας τον φόβο τους απέναντι στο μέλλον και βοηθώντας το Μεσαίωνα να κτυπήσει την πόρτα της Βουλής είναι βαθιά προβληματικό. Όπως φαίνεται ούτε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, θα γλυτώσουμε από τα πολιτικά παρατράγουδα.
Και με δεδομένο, ότι οι ρίζες του άτυπου κομματικού μηχανισμού της «Νίκης», είναι απλωμένες σε όλο το παραθρησκευτικό, εθνικιστικό και ρωσόφιλο οικοσύστημα της βόρειας Ελλάδας, η είσοδος του κόμματος αυτού στη Βουλή θα δημιουργήσει ένα νέο διαρκή πυρήνα αντιδραστικότητας και οπισθοδρόμησης, δίπλα στο ΚΚΕ.