Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του On Residence

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας του On Residence

Πριν το τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ON Residence, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της σύμπραξης μεταξύ της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ με αντικείμενο την ανακατασκευή του ιστορικού, μερικώς, διατηρητέου κτιρίου όπου λειτουργούσε μουσείο-δοκιμαστήριο μπύρας, με δύο αίθουσες, που έχουν τις ονομασίες Όλυμπος και Νάουσα. 

Το ON Residence αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια, καθώς και το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το cocktail bar Tiger Loop, εσωτερική αυλή, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Για την ανακατασκευή του κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια.

Επιπλέον, στη διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

 Η α' φάση των εργασιών ξεκίνησε τον Μάιο του 2018, με τη β ’φάση να ολοκληρώνεται τον φετινό Μάιο.

«Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς στην Grivalia Hospitality να βλέπουμε τα έργα μας να παίρνουν σάρκα και οστά. Το «Όλυμπος Νάουσα», ένα ιστορικό τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ, για να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και για τον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας. Το ON Residence είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο έγινε ακριβώς όπως το φανταζόμασταν και ακόμη καλύτερο. Μαζί με την οικογένεια Τορνιβούκα δημιουργήσαμε κάτι το μοναδικό και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα αισθανθούν όλοι όσοι το επισκεφτούν.

Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και την κληρονομιά κάθε περιοχής, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και θέτοντας νέα υψηλά δεδομένα στον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού» δήλωσε ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality.

«Έπειτα από περίπου τριάντα χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του ξανά προσφέροντας μία υψηλού επιπέδου αστική ελληνική κουζίνα στους πελάτες του, αλλά και μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας βασισμένη στο πιο υψηλά ξενοδοχειακά standards, κάτι που εγγυάται η σχεδόν 100 χρόνων ιστορία μας στη φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών.

Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι μία αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία, μία προσφορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Με τη συνεργασία της Grivalia Hospitality, μέσω του κυρίου Χρυσικού, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους στην ποιότητα κατασκευής και την παροχή υπηρεσιών, καταφέραμε να το επαναφέρουμε λαμπρότερο από ποτέ και να το προσφέρουμε στην πόλη και στους επισκέπτες της από ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της Tor Hotel Group.

Χαρτοφυλάκιο 800 εκατ. ευρώ

Εκτός από το ON Residence, η Grivalia διαθέτει 6 premium hospitality projects αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πολυτελές κατάλυμα εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου, το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One&Only Aesthesia. 

Σημειώνεται ότι το κόστος του έργου στα Αστέρια Γλυφάδας, λόγω των ανατιμήσεων, έχει αυξηθεί κατά 20 εκατ. ευρώ, σε συνολικά 145 εκατ. ευρώ, ποσό που αρχικά τοποθετούνταν σε 60-80 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η Grivalia Hospitality θα ανακοινώσει, σε δύο μήνες, μία νέα επένδυση στον τουρισμό ύψους 250 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να δρομολογεί την μεταφορά της έδρας της από το Λουξεμβούργο στην Αθήνα.

Όσον αφορά το project blue στην Μύκονο-ανήκει στις συνολικά 6 επενδύσεις της Grivalia Hospitality- που αποτελεί επένδυση 120 εκατ. ευρώ, η Grivalia Hospitality υλοποιεί τις διαδικασίες προκειμένου να περάσει τον σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Grivalia, η Eurobank -της οποίας είναι θυγατρική η Grivalia- έχει ετήσια έσοδα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Ιστορικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η On Residence, το 1926 η οδός Νίκης στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης υποδέχεται ένα υπέρκομψο κτίριο, τον σχεδιασμό του οποίου έχει επιμεληθεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Μοσέ. Βρισκόμαστε στις αρχές του 20ού αιώνα, επτά χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1917, που συντάραξε την πόλη.

Η Θεσσαλονίκη, με τον έντονο δυναμισμό της, αναγεννάται γρήγορα από τα συντρίμμια του σεισμού, έχοντας διακεκριμένους αρχιτέκτονες στο πλευρό της, που θα της χαρίσουν ξεχωριστά δείγματα της εποχής του νεοκλασικισμού, της belle epoque και του μεσοπολέμου, για να την αναδείξουν ξανά, αυτή τη φορά ως τη λαμπερή πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Και τα καταφέρνουν!

Το 1927 το νέο μέγαρο της οδού Νίκης, διά χειρός Ζακ Μοσέ, είναι το νέο κόσμημα που θα προστεθεί στα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της πόλης. Η προσωπικότητα και ο υπέρκομψος διάκοσμός του το κάνουν αμέσως να ξεχωρίσει ανάμεσα στα επιβλητικά κτίρια της Θεσσαλονίκης και από την πρώτη στιγμή γίνεται ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης. 

Η άμεση γειτνίασή του με το μυθικό πεντάστερο ξενοδοχείο της παραλιακής Mediterranee του Γεωργίου Τουρνιβούκα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του, μια και πολύ γρήγορα εδώ θα αρχίσει να χτυπά η καρδιά της κοσμικής ζωής της πόλης και όσων την επισκέπτονται.

Το μέγαρο της οδού Νίκης ανοίγει τις πόρτες του επίσημα το 1927 και στο ισόγειό του φιλοξενεί το δημιούργημα της σύμπραξης δύο εταιρειών που έμελλε να αλλάξει τον ρου της γαστρονομικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας και των Βαλκανίων, ενώ στην πορεία διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ευρώπη.

Η ζυθοποιία Όλυμπος και η παγοποιία Νάουσα ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν για πρώτη φορά ένα μουσείο - δοκιμαστήριο μπίρας, με δύο αίθουσες, που έχουν τις ονομασίες Όλυμπος και Νάουσα. Η μπίρα σερβίρεται σε εντυπωσιακά ποτήρια με τη φίρμα της εταιρείας, ενώ συνοδεύεται από μια παλέτα παραδοσιακών γεύσεων που αφήνουν εποχή.

Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο με κράτηση, ενώ σπεσιαλιτέ όπως αρνάκι φρικασέ, πουρές σπανάκι, μπουγιαμπέσα με ψάρια και όστρακα, μυδοπίλαφο και κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας γίνονται ισχυρός λόγος επίσκεψης. Με άψογα ενορχηστρωμένη εξυπηρέτηση, οι θαμώνες απολαμβάνουν την εξαίρετη ατμόσφαιρα του χώρου και το Όλυμπος Νάουσα μπαίνει γρήγορα στην τριάδα της θεσσαλονικιώτικης ελίτ, μαζί με το ξενοδοχείο Mediterranee και τον Φλόκα.

Με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στην belle epoque και στον νεοκλασικισμό, οι ψηλοτάβανες αίθουσες ντύνονται  με εντυπωσιακές ταπετσαρίες και γύψινες αναπαραστάσεις, χειροποίητα έπιπλα ανυπέρβλητης σχεδίασης πρωταγωνιστούν  στους χώρους, ενώ γήινοι χρωματικοί τόνοι και πολυτελή υφάσματα, όπως το βελούδο, κοσμούν τις λεπτομέρειες.

Οι περίφημες βιεννέζικες καρέκλες γίνονται ένα από τα γνώριμα στοιχεία του εστιατορίου, που κρατά τη φήμη του στην κορυφή για επτά δεκαετίες.

Το 1994 κλείνει τις πόρτες του οριστικά, αφήνοντας πίσω του την αίγλη μιας εποχής-ορόσημο για την πόλη και την Ελλάδα.