Bloomberg: Επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα

Bloomberg: Επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα

Επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα στην περίπτωση που η χώρα επιστρέψει φέτος στις αγορές, σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg.

«Υπήρξαμε αισιόδοξοι με την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο», επισημαίνει ο Mark Dowding, συνεργάτης και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην BlueBay Asset Management, που κατέχει μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα. Ο ίδιος προσθέτει ότι «θεωρήσαμε επίσης ότι οι δανειστές της θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα. Αισθάνομαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Σε παρόμοιο πλαίσιο, ο Mark Nash, επικεφαλής παγκόσμιων ομολόγων στην Old Mutual Global Investors, αναφέρει ότι «η συμφωνία για την Ελλάδα, η προοπτική του QE και της ελάφρυνσης του χρέους, το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών αλλά και η αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή ενοποίηση που διαφαίνεται, σας λένε ότι πρέπει να διαθέτετε ελληνικά ομόλογα».

«Το γενικότερο παριβάλλον παραμένει υποστηρικτικό, υποθέτοντας λοιπόν ότι δεν θα κινηθούμε προς ένα περιβάλλον κινδύνων, θα μπορούσαμε λογικά να το περιμένουμε μέχρι τέλους ή στις αρχές του επόμενου», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Ζώης, Διευθυντής στη Mint Partners στο Λονδίνο, σχετικά με το πότε αναμένεται η επιστροφή των ελληνικών ομολόγων.

«Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να εξακολουθούν να ανησυχούν για το χρέος της Ελλάδας, αλλά η ζήτηση για ομόλογα είναι ισχυρότερη από την ανησυχία», λέει ο Soeren Moerch, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στην Danske Bank στην Κοπεγχάγη. «Εάν οι επενδυτές πηγαίνουν σε ομόλογα αιώνα της Αργεντινής, τότε δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο για την Ελλάδα να βρει αγοραστές για τα δικά της».

Το ίδιο επισημαίνει και ο Νικόλαος Πανδής, επικεφαλής του Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα. «Η έκδοση πενταετών ομολόγων, μαζί με την ανταλλαγή τίτλων που λήγουν το 2019 με κουπόνι των 4,75%, θα μπορούσαν να είναι βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια τέτοια έκδοση, αν είναι σε επίπεδα του 4%, θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ δεν θα δημιουργούσε επιπλέον κόστος εξυπηρέτησης του χρέους».