Ο W. Schaeuble ήθελε να δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2015 την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχε στο πλευρό του και 15 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ο διάσημος γερμανός οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου IfO του Μονάχου, σημειώντας ότι τελικά «αυτό ανετράπη με μια κοινή ενέργεια του Francois Hollande και της Angela Merkel»,
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο Hans-Werner Sinn επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. Συγκεκριμένα, ο γερμανός οικονομολόγος στο νέο του βιβλίο «Μαύρος Ιούνιος» προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ευρώπης και τάσσεται υπέρ πιο χαλαρών δεσμών των κρατών-μελών με την ευρωζώνη.
Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζει ένα σχέδιο 15 σημείων για την «επανίδρυση» της Ευρώπης, όπου μεταξύ άλλων προτείνει μέτρα εξυγίανσης του ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά: «μια ελαστικοποίηση της συμμετοχής (σ.σ. στην ευρωζώνη). Αυτό το ονομάζω "ευρώ που αναπνέει", που σημαίνει ότι χώρες που δεν τα καταφέρνουν εντός του ευρώ επειδή έχει γίνει πολύ ακριβό για αυτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποχωρούν και να υποτιμούν το νόμισμά τους», λέει ο κ. Sinn. Mετά από μερικά χρόνια, διευκρίνισε, και εφόσον πληρούν τα κριτήρια εισόδου θα μπορούν να επανεντάσσονται στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Hans-Werner Sinn, μία τέτοια περίπτωση χώρας είναι και η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble ήθελε να δρομολογήσει ήδη το καλοκαίρι του 2015 την έξοδό της και είχε φέρει στο πλευρό του και 15 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνη», ενώ ο ίδιος εξήγησε ότι «αυτό ανετράπη με μια κοινή ενέργεια του Francois Hollande και της Angela Merkel», χαρακτηρίζοντας ωστόσο λανθασμένη την απόφαση που ελήφθη.
«Η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση εάν αποχωρούσε από τη ζώνη του ευρώ, επειδή θα μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της και να ξεκινήσει την οικονομική της ανάκαμψη», εξήγησε.