Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας χρηματοδοτεί Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας χρηματοδοτεί Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων

 

Η ΤΗΙ Αυστραλίας έχει ήδη εξοπλίσει δύο Παιδιατρικά Τμήματα σε τοπικά νοσοκομεία στη Ελλάδα, μέσω μίας νέας συνεργασίας με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το πρώτο κέντρο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του στις 7 Σεπτεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σε μία τελετή που έδωσε το παρών η Δρ. Ελένη Ζορμπά AO, THI Australia Director και CEO του Cancer Australia.

Η ΤΗΙ Αυστραλίας, δώρισε $48,000, για την κάλυψη της αγοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού για τις Παιδιατρικές Κλινικές και για τις Μονάδες Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

«Είμαστε περήφανοι  που υποστηρίζουμε το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, το οποίο εξοπλίζει νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με υλικά και εξοπλισμό που παρέχουν στα παιδιά σημαντική ιατρική φροντίδα σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΗΙ Αυστραλίας Nicholas Pappas, ενώ προσέθεσε «Χιλιάδες παιδιά που κάθε χρόνο νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Καστοριάς και των Ιωαννίνων,  θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υποδομές και στην ιατρική φροντίδα που παρέχουν».

Η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που χρηματοδοτήθηκε από την ΤΗΙ Αυστραλίας, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Από το 2010, το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος έχει διαθέσει περισσότερα από €1.8 εκατομμύρια, δημιουργώντας 18 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και αναβαθμίζοντας 20 Παιδιατρικά τμήματα και Κλινικές δημοσίων νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Καλωσορίζοντας την υποστήριξη από την THI Αυστραλίας, η Πρόεδρος του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, Natasha Clive – Βρέκοσι, δήλωσε πως «Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” είχε μία μεγάλη λίστα αναμονής από επείγοντα αιτήματα νοσοκομείων που αιτούνταν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την θεραπεία των παιδιών.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ΤΗΙ Αυστραλίας υποστηρίζει τον οργανισμό μας και έχει βοηθήσει αυτά τα δύο τοπικά νοσοκομεία που βρίσκονταν σε μεγάλη ανάγκη. Εάν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, το παιδί πρέπει να προσκομιστεί το συντομότερο δυνατόν σε νοσοκομείο. Αυτή είναι η 'χρυσή ώρα', τα 60 λεπτά, που η κατάσταση του παιδιού πρέπει να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά μπορεί να χάσει την μάχη με τη ζωή πολύ γρήγορα. 

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα και στα νησιά, ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκονται σε απόσταση εντός μίας ώρας από νοσοκομεία με κατάλληλες υποδομές. Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από μηχάνημα σε μηχάνημα, έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το παραπάνω κενό, μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίζουμε τα νοσοκομεία και να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται, προκειμένου να σώζουν τις ζωές των παιδιών μας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους».

Για το Σωματείο «Αντιμετώπιση παιδικού τραύματος»

Έχοντας ιδρυθεί το Νοέμβριο του 1995, το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός  οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα παιδικά ατυχήματα στην Ελλάδα, στη μείωση τόσο του αριθμού τους, όσο και της σοβαρότητάς τους και στην βελτίωση της ιατρικής φροντίδας, από την στιγμή που συμβαίνει το ατύχημα.

Κύριο αντικείμενο του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” είναι να ανοίξει Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και Παιδιατρικά Τμήματα σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, διεξάγει παράλληλα προγράμματα πρόληψης ατυχημάτων σε σχολεία και παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε γιατρούς πάνω στην αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από ιδιωτικές δωρεές.

Δράσεις του Σωματέιου«Αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος» από το 2010

  • 18 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών εξοπλίστηκαν
  • 20 Παιδιατρικά Τμήματα και Κλινικές αναβαθμίστηκαν
  • 3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/Νεογνική ΜΕΘ
  • 657 Μηχανήματα σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία
  • 1,510  γιατροί εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση τραυματισμένων παιδιών 
  • 43,780 παιδιά και 3040 δάσκαλοι και γονείς ενημερώθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων
  • 480,000 παιδιά επωφελήθηκαν από το έργο του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»