Intracom: Σε συζητήσεις με τη δανέζικη Netcompany για την πώληση της Intrasoft International

Intracom: Σε συζητήσεις με τη δανέζικη Netcompany για την πώληση της Intrasoft International

Σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο πώλησης της Intrasoft International στη δανέζικη εταιρεία πληροφορικής Netcompany ενημέρωσε ότι βρίσκεται ο όμιλος Intracom, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει από την Δευτέρα το liberal.gr.

Αν και το deal δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη, εφόσον υλοποιηθεί θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική εξέλιξη σε έναν κλάδο που θεωρείται hot από τους ξένους επενδυτές και βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό με συνεχείς συμφωνίες.

Ειδικότερα, σε σχετική της ανακοίνωση η Intracom αναφέρει πως «επιβεβαιώνει ότι, βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany(NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό  για κάθε μελλοντική εξέλιξη».

Στην επιβεβαίωση των συνομιλιών προχώρησε από την πλευρά της και Netcompany με σχετική ανακοίνωση. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των Δανών αναφέρει ότι «Η Netcompany επιβεβαιώνει ότι διερευνά ενδεχόμενη συναλλαγή που περιλαμβάνει εξαγορά της Intrasoft International S.A. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση εφόσον και όταν κριθεί απαραίτητο».

Σημειώνεται ότι η στήλη Blackbox είχε πληροφορήσει από την Δευτέρα ότι «οι προοπτικές ολικής επαναφοράς του ομίλου στις βασικές του δραστηριότητες, έχουν τραβήξει τα βλέμματα επενδυτών και funds του εξωτερικού. Η Intrasoft φαίνεται πως αποτελεί την εταιρεία «μοχλό» της ψηφιακής και τεχνολογικής μετάβασης στη χώρα μας, η Intrakat περνά στην επόμενη μέρα με σημαντικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση και η Ιntracom Defence να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Τα funds θέλουν να μπουν σε projects».

Όπως προσέθετε σήμερα άλλωστε, «εάν οι φημολογούμενες διαπραγματεύσεις του ελληνικού εισηγμένου ομίλου με τους Δανούς που δραστηριοποιούνται στο software integration και έχουν σημαντική παρουσία σε διεθνείς αγορές, τελεσφορήσουν, θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα deals στον κλάδο που ήδη βρίσκεται σε αναβρασμό με συνεχείς κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων από τους μικρότερους και μεσαίους παίκτες».

«Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι συζητήσεις αφορούν σε πλήρη εξαγορά ή πώληση συγκεκριμένου ποσοστού ούτε υπάρχουν πληροφορίες για το τίμημα και αν αυτό θα αφορά σε μετρητά με συνδυασμό απόκτησης χρέους κλπ.»

«Αμφότερες οι εταιρείες αποτελούν σημαντικούς πολυεθνικούς παίκτες. Η δανέζικη εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης με κεφαλαιοποίηση 4,8 δισ. ευρώ, έχει παρουσία σε έξι χώρες (Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και Βιετνάμ), και πραγματοποιεί έσοδα άνω των 380 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 43 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική εταιρεία απασχολεί περίπου 2000 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Ελλάδα, Δανία, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο (σ.σ όπου και τα κεντρικά της), Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ρωσία Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πραγματοποιεί πωλήσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως και λειτουργικά κέρδη κοντά στα 18 εκατ. ευρώ.

Το βέβαιο είναι πως αν η συμφωνία εξαγοράς περπατήσει, θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στον εγχώριο κλάδο τεχνολογίας και πληροφορικής αφενός γιατί οι ελληνικές εταιρείες διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα στα ταμεία τους και θα συνεχίσουν τον κύκλο συγκέντρωσης και ενδυνάμωσης, αφετέρου διότι ένα deal μεγάλου βεληνεκούς μεταξύ εγχώριας εταιρείας με ξένο παίκτη θα αποτελέσει σήμα και για άλλους ενδιαφερόμενους που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις πολύ μεγάλες δουλειές οι οποίες ανοίγουν στην Ελλάδα.»