Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σταμάτησε να επεξεργάζεται αιτήματα για νέες εισαγωγές κινεζικών εταιρειών στο αμερικανικό Χρηματιστήριο μέχρι να διαμορφώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές προς τους επενδυτές ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους που απορρέουν από τους περιοριστικούς κανονισμούς που επιβάλλει το Πεκίνο.
Οι κινεζικές εταιρείες έχουν αντλήσει το ποσό-ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ωστόσο η ροή των συμφωνιών ανακόπηκε αυτόν τον μήνα, αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν στην εταιρεία Didi να εγγράφει νέους χρήστες, λίγες ημέρες μετά την IPO της στις ΗΠΑ. Οι αρχές της χώρας διέταξαν την αφαίρεση της εφαρμογής της εταιρείας από τα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης εφαρμογών κινητών τηλεφώνων, τα λεγόμενα app stores, πράγμα που σημαίνει πως από εδώ και πέρα η εταιρεία κινδυνεύει να μείνει χωρίς νέους πελάτες, για όσο χρονικό διάστημα κρατήσουν οι περιορισμοί. Η επίσημη αιτιολογία είναι πως οι αρχές είναι προβληματισμένες για τον τρόπο με τον οποίον η εταιρεία χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των εκατομμυρίων πελατών της και ανησυχούν για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων
Οι ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση περιοριστικών κανονισμών για τεχνολογικούς κολοσσούς καθώς και εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Η επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Άλισον Ντι δήλωσε την Τρίτη ότι οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια πρέπει να γνωστοποιούν στους επενδυτές τους κινδύνους ανάμειξης της κινεζικής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο της τακτικής υποβολής των εκθέσεών τους.