«Όταν έχεις κάτι καλό, πολλοί θέλουν να το πάρουν», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταθέτει τα όπλα, αντιθέτως μάλιστα, μάχεται δυναμικά «με σοβαρά επιχειρήματα, τεκμηριωμένα και κατανοητά, προς πάσα κατεύθυνση».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τα ελληνικά μοναδικά προϊόντα, τη φέτα και το γιαούρτι και την προσπάθεια ορισμένων, εκτός ελληνικών συνόρων, να τα οικειοποιηθούν, ο κ. Μπόλαρης επισήμανε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι «υπάρχουν κάποιες συμφωνίες που έγιναν, έχουν μονογραφεί τα προηγούμενα χρόνια, με διαχείριση και με ευθύνες άλλων κυβερνήσεων. Δεν μπορούμε να τα πάρουμε πίσω, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί απαθής σε αυτούς που αυθαίρετα βγαίνουν και λένε “θα βγάλω στην αγορά ελληνικό γιαούρτι”».
Ειδικότερα, για το θέμα του ελληνικού γιαουρτιού made in Τσεχία, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε ότι «ήδη είχαμε θετική απάντηση/δήλωση από τον επίτροπο Υγείας, κ. Andriukaitis, σε επιστολή/ένσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την πρωτοβουλία θέσπισης “ελληνικού γιαουρτιού” από την Τσεχία» και πρόσθεσε: «Βέβαια, ο αγώνας και η μάχη από την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί το χτίσιμο του νέου παραγωγικού μοντέλου του πρωτογενούς τομέα, που να κινείται σε άλλη κατεύθυνση και να «ασκείται» από τους ανθρώπους με διαφορετική αντίληψη και νοοτροπία σε όλες τις βαθμίδες, είτε στο χωράφι, είτε στην μεταποίηση, είτε στην τυποποίηση και πιστοποίηση, είτε στον εξαγωγικό προσανατολισμό.
«Είναι ανάγκη να καταστεί κατανοητό σε όλους, ότι η πρακτική των προηγούμενων χρόνων, είναι αυτή που έφερε την κρίση στην Ελλάδα, η οποία υπάρχει και παρατείνεται», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η αντίληψη που είχε εκφραστεί με το σύνθημα “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά” είναι που οδήγησε στην καταστροφή της ελληνικής οικονομίας».
Όπως εξήγησε, «στον αγροδιατροφικό τομέα δεν θα πάμε σε ποσότητες και κακή ποιότητα, αλλά πρέπει να καταστεί σαφές ότι είναι μονόδρομος η ποιότητα, η καινοτομία και η πιστοποίηση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα βγούμε στη διεθνή αγορά και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Ελλάδας θα τοποθετηθούν, ως δικαιούνται, στα πιο απαιτητικά ράφια του κόσμου». Ακολουθώντας αυτή την κατεύθυνση και με τους εμπλεκόμενους να διακατέχονται από τη σωστή αντίληψη, ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε ότι «έτσι οι παραγωγοί θα απολαμβάνουν το καλύτερο δυνατό εισόδημα και θα έρχεται και συνάλλαγμα στην πατρίδα μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ