Στο γεγονός ότι η κρίση με την πανδημία «έτρεξε» με ταχύτατους ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, καθώς λειτούργησε ως επιταχυντής φέρνοντας μεγάλες αλλαγές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η Grant Thornton την Τετάρτη.
Ο κ. Τσαμάζ τόνισε πως έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπως η τηλεργασία για 10.000 δημοσίους υπαλλήλους, η άυλη συνταγογράφηση και πολλά άλλα που διευκολύνουν τη ζωή των Ελλήνων και αποτελούν «προίκα» και κατάκτηση για την επόμενη ημέρα.
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ σημείωσε πως «η κρίση θα μας βοηθήσει να βγούμε σοφότεροι, καθώς διαπιστώσαμε ότι η χώρα μας έχει δικτυακές υποδομές υψηλού επιπέδου και οι πολίτες μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους έστω απομακρυσμένα».
Τόνισε πως όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργούν νέους τρόπους σκέψης για τον τρόπο εργασίας, ενώ ακόμη «αποκτήσαμε μια εμπειρία που ακόμα και εμείς, που είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας επανεξετάζουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε».
Αναφορικά με την πορεία μεγεθών του ομίλου ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως το πρώτο τρίμηνο του 2020 πήγε πολύ καλά και γενικώς η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, όμως «τα επόμενα τρίμηνα είναι υπό αμφισβήτηση». Μάλιστα, προέβλεψε σημαντική πίεση στα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω του μεγάλου πλήγματος στον τουρισμό.
Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα δίκτυα του ΟΤΕ όχι μόνο άντεξαν όλη την αυξημένη πίεση του Μαρτίου λόγω των ειδικών συνθηκών, αλλά μπόρεσαν και αναβάθμισαν γενικότερα την ψηφιακή λειτουργία του κράτους και των τεχνολογικών υποδομών, κάτι που οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις περί τα 5 δισ. ευρώ που έχει κάνει ο όμιλος την τελευταία 10ετία. Επισήμανε δε πως ο ΟΤΕ επενδύει 500 εκατ. ευρώ ετησίως σε βασικές υποδομές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.