Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στη χώρα. Η νέα επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος του μεγάλου επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.
Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά αποκλειστικά στην πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας.
Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTM είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.
Η νέα μονάδα, στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark, έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής, μια επένδυση ύψους 3.2 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία απασχολεί πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές.
Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Dejan Beko, δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».