Πρόταση εξαγοράς των μετοχών της «ΣΟΥΡΩΤΗ» από τον Ιβάν Σαββίδη

Πρόταση εξαγοράς των μετοχών της «ΣΟΥΡΩΤΗ» από τον Ιβάν Σαββίδη

Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ», έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή, επισημοποιεί με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της «ΣΟΥΡΩΤΗ» με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητά της,  στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της", ενώ τονίζεται ότι "θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται".

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή.

Σε συνέχεια διαρκών και έντονων εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζόμενων και των μικρομετόχων της «ΣΟΥΡΩΤΗ», ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της.

Κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της «ΣΟΥΡΩΤΗ» με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της,  στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της.

Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ», θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται.

Οι μέτοχοι της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» θα έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες εώς και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος".