Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καλείται ο Παύλος Πολάκης για τις σε βάρος του δικογραφίες που έχουν σταλεί και αφορούν την υπόθεση της κρυφής καταγραφής της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας και μια μήνυση του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή. Ο πρώην υπουργός επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην αρθεί η ασυλία του.
Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης με δήλωσή του μετά την ενημέρωσή του να μεταβεί αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας προειδοποιεί ότι για μια ακόμη φορά θα ζητήσει να «πάει» με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών (που ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να υποστηρίζει πως πρέπει να καταργηθεί) σε μια συνέχεια της πρακτικής που έχει εφαρμόσει για όλες τις δικογραφίες που έχουν έρθει εις βάρος. Τότε, με την «βοήθεια» των συντρόφων του, που διέθεταν την πλειοψηφία, ο κ. Πολάκης όντως εντάσσονταν στην πρόνοια του άρθρου 86.
Στη δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μεθοδεύσεις της Βουλής ενώ κατηγορεί τους εισαγγελείς διότι έστειλαν τη δικογραφία ως βουλευτική κι όχι ως υπουργική, με αποτέλεσμα να τίθεται θέα άρσης της ασυλίας του.
Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως τα αδικήματα στις δικογραφίες έγιναν στο πλαίσιο της άσκησης των υπουργικών του καθηκόντων και μάλιστα κάνει λόγο για αποκαλύψεις υποθέσεων που αφορούν τον κεντρικό τραπεζίτη. Εν τούτοις η υπόθεσή της καταγραφής της συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα, δεν αφορά κάποια υπόθεση που αποκάλυψε. Πρόκειται για τηλεφώνημα που έκανε στον κεντρικό τραπεζίτη μετά την αποκάλυψη πως έλαβε ο ίδιος δάνειο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.
Άλλωστε όπως έχει επισημάνει και ο Γ. Στουρνάρας δέχθηκε το τηλεφώνημα στο κινητό και όχι στο λεγόμενο τριψήφιο τηλέφωνο.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι και οι δύο δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή την περίοδο διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Επίσης ως είθισται η Επιτροπή Δεοντολογίας ακολουθεί συγκεκριμένη σειρά με τις υποθέσεις, ανάλογα με την ημερομηνία που παραπέμφθηκαν στη Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για να αποφύγει τις δικαστικές αίθουσες ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον εαυτό του!
«Τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη.
Για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης ενώ κατηγορεί τον εισαγγελέα γιατί δήθεν «ξέχασε» ότι τέλεσε τα αδικήματα όταν ήταν υπουργός!
Αναλυτικά η δήλωση Πολάκη:
Ζήτησα να σας κάνω μία δήλωση γιατί σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής. στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την επιτροπή δεοντολογίας να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά, να παρουσιαστώ αύριο στην πρώτη συνεδρίαση επιτροπής δεοντολογίας όπου θα κουβεντιάσει, λέει, η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία εδώ, η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκριση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής 2 πράγματα: Πρώτον, καλώς τα παιδιά.
Δεύτερον, τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη.
Για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω.
Είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνεται, ο εισαγγελέας, μόνον που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός. Έτσι; Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα.
Φωτογραφία intime news