Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να γίνει η «τεράστια», όπως τη χαρακτήρισε, επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου διατύπωσε για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιαδής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον χώρο. Με ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το master plan περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γήπεδο γκολφ, τρία ξενοδοχεία αλλά και μαρίνα σκαφών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Χθες, με τον επενδυτή κ. Αγγελιάδη και τους συνεργάτες του, που ετοιμάζουν την τεράστια επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, γυρίσαμε όλο τον χώρο. Πάνω από 1600 στρέμματα. Στο master plan έχουν γήπεδο γκολφ, τρία ξενοδοχεία, μία μοναδική μαρίνα, ορειβατικό περίπατο κλπ Θα γίνει!».
Χθες, με τον επενδυτή κ. Αγγελιάδη και τους συνεργάτες του, που ετοιμάζουν την τεράστια επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, γυρίσαμε όλο τον χώρο. Πάνω από 1600 στρέμματα. Στο master plan έχουν γήπεδο γκολφ, τρία ξενοδοχεία, μία μοναδική μαρίνα, ορειβατικό περίπατο κλπ Θα γίνει! pic.twitter.com/C8qgz7ztrQ
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 17 Αυγούστου 2019
Εκτός από την επένδυση στην Αφάντου, τρεις ακόμα μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που προβλέπουν ξενοδοχεία, βίλες και μαρίνες, σε Ελούντα, Ιθάκη και Κέρκυρα, βρίσκονται ένα βήμα πριν να ξεμπλοκαριστούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Η απεμπλοκή τους στηρίζεται στο μοντέλο που έχει καθιερώσει για το Ελληνικό και παρακολουθεί από κοντά ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μια τεχνική δηλαδή ομάδα να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην πράξη, και μια πολιτική να μηδενίζει την γραφειοκρατία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα υπουργεία, τους τεχνοκράτες και την πολιτική ηγεσία.
Κάθε μια από τις παραπάνω επενδύσεις βρίσκεται επί χρόνια στα συρτάρια διαφόρων υπουργών και έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τι θα πει ελληνική δημόσια διοίκηση. Oι εκτάσεις στην Ιθάκη αγοράστηκαν το 2005, στην Ελούντα το 2009, ενώ στην Κέρκυρα η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στους επενδυτές, υπεγράφη το 2013. Αθροίζοντας και τις τρεις αυτές επενδύσεις προκύπτει ότι χάρη σε γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια της δημόσιας διοίκησης, μαζί με πάσης φύσεως εμμονές, και ενίοτε ιδεοληψίες, κεφάλαια συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, παραμένουν εκτός της ελληνικής οικονομίας.