Σε μια δήλωση που εγείρει ερωτήματα, αν και προστίθεται σε ανάλογες που ο ίδιος έχει κάνει χαρακτηρίζοντας ως ακτιβιστικές τις πράξεις ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας, προχώρησε ο Νίκος Φίλης.
«Δεν ήταν επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά μια επίθεση, δηλαδή κάτι στην πόρτα πήγαν να βάλουν σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμών δικαστών που είναι δίπλα», είπε, μιλώντας στο Θέμα FM, ο Ν. Φίλης και χωρίς να καταδικάσει την πράξη μίλησε για τους πυροβολισμούς στον αέρα από τον αστυνομικό φρουρό, ενώ κατέληξε με αναφορές στην απεργία πείνας του εκτελεστή της 17Ν.
«Το πολύ σημαντικό θέμα είναι ότι κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών γίνονται με τον μανδύα της στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σημειωτέον με ανάρτησή του έχει καλέσει όλους σε... αγώνα.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων που είχαν δώσει τις δύο άδειες στον Δ. Κουφοντίνα, σημείωσε ότι αν και ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει ήταν κατά της «δραστηριότητας» της 17Ν ανέφερε ότι «άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν».
Και κατέληξε, προειδοποιώντας ότι «δεν ξέρω τι θα γίνει αν συμβεί οτιδήποτε κακό», αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα.
Ακολουθεί, η δήλωση του Νίκου Φίλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6:
«Από ότι διάβαζα σήμερα δεν ήταν επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά μια επίθεση, δηλαδή κάτι στην πόρτα πήγαν να βάλουν σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό δικαστών που είναι δίπλα στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία του Κουφοντίνα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες ενέργειες αν και επαναλαμβάνω ότι είναι άλλη η φύση της ενέργειας από αυτή που προβλήθηκε στην αρχή με τον πυροβολισμό του αστυνομικού του κ. Βαρβιτσιώτη. Το πολύ σημαντικό θέμα είναι κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα χθες την έκθεση του αρμόδιου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο. Να μπορεί να παίρνει άδειες. Πήρε μια άδεια, επέστρεψε. Οι εισαγγελείς που του έδωσαν την άδεια, όπως είχε δικαίωμα να ζητήσει, αντιμετωπίζουν έναν πειθαρχικό έλεγχο. Εδώ κάτι συμβαίνει. Και παρ'' ότι στις δύσκολες στιγμές όχι τώρα που είναι εύκολα ο δικός μας πολιτικός χώρος της αριστεράς, είμασταν εναντίον της δραστηριότητας της 17 Νοέμβρη, πρέπει να πούμε άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι. Να εφαρμοστεί ο νόμος. Αλλιώς, δεν μπορεί να δίνει την εντύπωση η πολιτεία, μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι σε φυλακισμένους Και δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε. Άλλωστε ο ίδιος ο Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Άρα τι κάνουμε τώρα, βεντέτα με έναν φυλακισμένο».