Τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο «λάδι στη φωτιά» μετά τους Νίκο Φίλη και Γιώργο Κυρίτση.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».
Χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τον βουλευτή να δώσει απαντήσεις.
Την «αντίδρασή» του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης.
Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «διαχρονικά η στάση της Ελλάδας είναι να μην έχει ανάμειξη σε συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής. Ίσως είναι καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στις πριγκιπικές οικογένειες (σ.σ.: στη Σαουδική Αραβία)» προτάσσοντας και αυτός ιδεολογικές διαφορές για την διαδικασία.
Δικαιολογώντας πάντως τη λέξη «ματαιώθηκε» αποσαφήνισε: «Εκ των πραγμάτων φαίνεται πως έχεις ματαιωθεί. Δεν κατέθεσαν τα χρήματα».
Πρόσθεσε πάντως πως τυπικά δεν υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση: «Υπάρχουν οι αποφάσεις σύμφωνα με τις εξηγήσεις που είχαν δοθεί από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όπου όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ και δόθηκαν επιπλέον εξηγήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο».
Την ακύρωση της συμφωνίας ζήτησε εχθές ο Ν. Φίλης, ενώ λίγο αργότερα ο Γ. Κυρίτσης συμφώνησε πλήρως.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι καλό, που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα ήταν απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη.
Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης».