Απομονώνεται η κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Απομονώνεται η κυβέρνηση για το ΕΣΡ

Βήματα προς τα πίσω φαίνεται να κάνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς πριν από λίγο διεμήνυσε ότι αν η Νέα Δημοκρατία συναινέσει, τότε τον αριθμό των καναλιών θα τον καθορίσει η Βουλή.

Αναμένεται η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με δεδομένο ότι εξαρχής ζητούσε να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από τον κ. Παππά.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δήλωνε ότι «το κόμμα μου θα αρνηθεί με κάθε τρόπο τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, γιατί  θα χρησιμοποιηθεί σαν γκιλοτίνα να φιμώσουν φωνές που λειτουργούν 30 χρόνια».

Και αυτό, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τη χθεσινή δήλωση του κ. Καβάδελλα, ο οποίος έλεγε: «η θέση μας είναι θετική, χαιρετίζουμε την διεύρυνση. Ζητούμε στη διεύρυνση αυτή να υπάρχει η δυνατότητα όλων των κομμάτων να έχουν ένα μέλλον γιατί έτσι διασφαλίζεται η δημοκρατικότητα και η αναλογικότητα».

Είναι σαφές, πλέον, πως και ο Βασίλης Λεβέντης στοιχίζεται τελικά με την αντιπολίτευση, παρά τα όσα είπε στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο βουλευτής του.

Μάλιστα, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Λεβέντης όχι μόνο διαφοροποιήθηκε, αλλά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη χορήγηση μόνο 4 τηλεοπτικών αδειών θα κλείσουν πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αν και δεν είναι γνωστό τί μπορεί να μεσολάβησε στο διάστημα αυτό, μεταξύ των δύο άκρως αντιφατικών δηλώσεων ως προς τη στάση της Ένωσης Κεντρώων, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πλέον να κερδίσει το «στοίχημα» ενίσχυσης του ελέγχου της επί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι δύσκολα η Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει το απόγευμα θα καταλήξει σε κάποια απόφαση, μιας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εμφανίζεται απομονωμένη.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι για να προκύψει νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσουν τα 4/5 της Διάσκεψης, ήτοι 18 από τα 23 μέλη της.

Α. Διαμάντης