«Το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς μπορεί να προκύψει εφόσον διευκρινιστεί ότι ο πρόεδρός του θα είναι πραγματικός πρόεδρος και όχι συντονιστής των διαφόρων κομμάτων και κινημάτων», επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, αναφερόμενος στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς μπορεί να προκύψει εφόσον διευκρινιστεί ότι ο πρόεδρός του θα είναι πραγματικός πρόεδρος και όχι συντονιστής των διαφόρων κομμάτων και κινημάτων. Οι πρώτες ενδείξεις για την επιτυχία του νέου φορέα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ατόμων που θα ενδιαφερθούν και θα προσέλθουν ως ψηφοφόροι την ημέρα των εκλογών. Έτσι, θα δοθεί και η εικόνα της δυναμικής του κάθε χώρου από τον αριθμό των ψήφων που θα λάβουν οι υποψήφιοι. Όμως, η απόφαση για τη διάλυση των κομμάτων πρέπει να παρθεί από τη βάση του κάθε κόμματος, διαδικασίες οι οποίες δεν είναι καθόλου εύκολες. Ο Α. Παπανδρέου με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη επιβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση σε αρχές και αξίες, η οποία σε συνδυασμό με την αυτοοργάνωση του κόμματος από την πόλη μέχρι το τελευταίο χωριό, αποτέλεσαν τα στοιχεία εκείνα που επέφεραν την πολιτική ανατροπή.
Για τον πρωθυπουργό σημειώνει πως: Ο κ. Τσίπρας απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί μίας κυβέρνησης όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου και να δημιουργήσει διεθνώς την εντύπωση ότι υπάρχει σταθερό πολιτικό περιβάλλον και βούληση ούτως ώστε οι επενδυτές, και κυρίως οι ξένοι, να αισθανθούν ασφαλείς και να επενδύσουν. Αντ' αυτού προχώρησε σε εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση με τη στήριξη ενός ακραίου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και εν μέσω διχογνωμιών για το θέμα των επενδύσεων, οι επενδύσεις καρκινοβατούν και η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει στην ανάπτυξη.
Αντίθετα, αναγκάστηκε να επιβάλλει σκληρή φορολογία και να δεχθεί έτι περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων, αυτός ο οποίος είχε υποσχεθεί επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στις αρχικές τους αξίες. Και όλα αυτά προκειμένου να διασφαλίσει το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο απαιτεί η τρόικα. Έτσι, η αδυναμία της κυβέρνησης πληρώνεται αδρά από το λαό με άγνωστο και μη ορατό το μέλλον της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ