«Δεν πρόκειται να σχολιάσω καθόλου την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, ούτε να πω πόσες φορές κρίνει ο ίδιος ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί και με ποια συχνότητα.
Αυτό είναι δική του υπόθεση. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμά της και εφαρμόζει την πολιτική της», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο στην ισότητα το οποίο και καταψήφισε.
Κληθείς στα Παραπολιτικά 90,1 να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι θα πρέπει να προσέξει η ΝΔ γιατί θα αποκοπεί από την κοινωνία, επισήμανε: «Το 41% το έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια συγκεκριμένη πολιτική που έχει εφαρμόσει τα προηγούμενα χρόνια, διευρύνοντας τα όρια της ΝΔ. Δεν είχε η ΝΔ αυτά τα ποσοστά, τα έχει πάρει ακολουθώντας κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές και μια συγκεκριμένη στρατηγική η οποία έχει δικαιωθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Συνεχίζει να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».
«Οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερες εκλογές οπότε μην το μετράμε με βάση το τι πήρε στις εθνικές εκλογές. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ούτε γκάλοπ είναι οι ευρωεκλογές για να δείξουν κάτι ούτε προσφέρονται για μια ψήφο χαλαρή, μια ψήφο διαμαρτυρίας γιατί κρίνονται πάρα πολλά σε επίπεδο Ευρώπης και το πώς εκπροσωπείται η Ελλάδα εκεί», σημείωσε.
«Τον πήχη δεν θα τον βάλω εγώ θα τον βάλει ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς αν υπέστη πλήγμα η ΝΔ μετά το αποτέλεσμα στη χθεσινή ψηφοφορία, είπε: «Από την αρχή ήταν σαφές ότι υπάρχει μια σημαντική διαφωνία από ένα μεγάλο κομμάτι βουλευτών και δεν καταγραφόταν μόνο στο επίπεδο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είδατε ότι σε πιο υψηλά ποσοστά δεν ψήφισαν, αλλά ακόμα αντιδράσεις υπήρχαν και στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα μείνω στη μεγάλη εικόνα που είναι ότι χθες πέρασε αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για κάποιους συμπολίτες μας που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο και να αποκτούν κάποια δικαιώματα, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Μένω σε αυτό και νομίζω ότι η στάση ενός βουλευτή απέναντι στην κυβέρνηση δεν κρίνεται από το αν ψήφισε ή όχι ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης αλλά από τη συνολική στάση που τηρεί απέναντι στην κυβέρνηση».