Του Τάσου Ευαγγελίου
Ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας και του κοινού περί δικαίου αίσθημα αποτελεί η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεκτελεστή της 17Ν και κατά δήλωσή του αμετανόητου δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα, που ξεκίνησε με τις άδειες εξόδου και συνεχίζεται με τη μεταγωγή του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου οι συνθήκες είναι ιδανικές για τους κρατούμενους εν σχέσει με αυτές των φυλακών του Κορυδαλλού.
Η κυβέρνηση επικαλείται το νόμο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως δεν έγινε κάποια εξαίρεση αφού οι Φυλακές Κορυδαλλού θα σταματήσουν να έχουν αυτό το ρόλο. Μόνο που ξεχνά να αναφέρει ποιος θεσμοθέτησε τις διαδικασίες βάσει των οποίων ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για ισάριθμες εν ψυχρώ εκτελέσεις και 25 χρόνια φυλάκιση παίρνει άδειες και τώρα βρίσκεται σε αγροτικές φυλακές.
ΤΟ 2015 άλλαξαν το νόμο και για να πάρει άδεια ένας ισοβίτης από 18 χρόνια έγκλεισης κατέβηκε στα 8. Έτσι εντάχθηκε σε αυτή τη διαδικασία ο Κουφοντίνας, που πήρε ήδη τρεις άδειες η τελευταία εκ των οποίων δόθηκε μετά από μια απεργία πείνας του και σειρά επιθέσεων αναρχικών ομάδων και μελών του Ρουβίκωνα. Η άδεια δόθηκε, οι επιθέσεις σταμάτησαν.
Τώρα νομοθετεί την αλλαγή... χρήσης των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρει τον αρχιδολοφόνο της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν στο Βόλο.
Είναι βέβαιο πως η Δημοκρατία δεν τιμωρεί με το ίδιο νόμισμα, πλέον όμως εμφανίζεται αδύναμη μέσα από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης Τσίπρα εγείροντας ερωτήματα ως προς τους λόγους και τις αιτίες αυτής της συμπεριφοράς. Συμπεριφοράς που οδηγεί άμεσα εμπλεκόμενα με τη φονική του δράση πρόσωπα, όπως για παράδειγμα η Αλεξία Μπακογιάννη χθες αλλά και ο αδελφός του Μιχάλη Περατικού, Αντώνης Περατικός, παλαιότερα, να μιλούν ακόμη και για συναλλαγή του κράτους με τον αρχιεκτελεστή
Ξεπερνώντας το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εμφανιστεί ως μάρτυρες στη Δίκη της 17 Νοέμβρη, πρόσφατα ο πρώην υπουργός και Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχε δηλώσει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να πάρει άδεια ώστε να διακόψει την απεργία πείνας και να μην πεθάνει υποστηρίζοντας πως είναι ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει κάποιος.
Ένα βάρος που πλέον αποδεικνύεται ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό των 89 ήδη νεκρών από τις πυρκαγιές για τους οποίους λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μιλήσει και αυτό μόνο για να υπερασπιστούν τη γραμμή της κυβέρνησης περί ευθυνών των αυθαιρέτων.
Σε όλες τις χώρες που λειτουργεί η Δημοκρατία υπήρξαν ή υπάρχουν και τρομοκρατικές οργανώσεις. Όταν μέλη του συλλαμβάνονται ή εξαρθρώνονται συνολικά επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές και αποφυλακίζονται όταν τις εκτίσουν με την προϋπόθεση να έχουν δηλώσει μεταμέλεια και να έχουν ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους από τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων τους αλλά και από την ίδια την πολιτεία που εκπροσωπεί και το θεσμό της Δημοκρατίας.
Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Η συμπεριφορά αυτής της κυβέρνηση έναντι των τρομοκρατών είναι διαφορετική και το λιγότερο ελαστική δεδομένου ότι δεν έχουν μετανοήσει. Ειδικά ο ευεργετημένος πλέον Δημήτρης Κουφοντίνας πρόσφατα δήλωνε με αφορμή την απεργία πείνας πριν του χορηγηθεί η τρίτη του άδεια:
«Ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα. Πρώτα απ'' όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο. Στα ελαττώματά μου δεν περιλαμβάνεται η υποταγή στον εμπαιγμό και τους εκβιασμούς...».
Εχθρός αυτών των ανθρώπων είναι η ίδια η Δημοκρατία. Όποιος την καθιστά αδύναμη απέναντί τους είναι υπόλογος.