Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Άγρια εσωκομματική κόντρα έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Χρήστου Καραγιαννίδη και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, με αφορμή τη θέση του τελευταίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καραγιαννίδης με ένα κείμενο - φωτιά (που διένειμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) καταφέρεται κατά του «συντρόφου» του και μάλιστα ζητεί την διαγραφή του πασοκογενή βουλευτή. Πέραν τούτου, μιλά για ρυπογραφήματα Μιχελογιαννάκη, τον κατηγορεί ότι κάνει χρυσαυγήτικα σχόλια ενώ τον μέμφεται ουσιαστικά ότι υιοθετεί τις απόψεις της εφημερίδας Μακελειό! «Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα ρυπαρογραφήματα του Μιχελογιαννάκη», λέει στην επιστολή του και σε άλλο σημείο συμπληρώνει πως «όσο περνά ο καιρός το πράγμα χειροτερεύει».
Αναρωτιέται, δε, αν υπάρχουν όργανα στη ΚΟ αλλά και αν «θα μαζέψει κάποιος τον κύριο Μιχελογιαννάκη» και τον ταυτίζει με την Χρυσή Αυγής αναφέροντας: «κάνουμε κριτική για τους δεξιούς που μιλούν για κράτος των Σκοπιών και την ίδια στιγμή βουλευτής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωθυπουργό των Σκοπίων. Όπως επίσης οι κάτοικοι της χώρας δε παίρνουν το όνομα τους από την πρωτεύουσα της χώρας».
Από την πλευρά του ο Γ. Μιχελογιαννάκης έσπευσε να απαντήσει γράφοντας: «Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό», αναφέρει αρχικά σε δημόσια ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης και προσθέτει: «απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «χρυσαυγήτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των «Μακεδόνων του Αιγαίου».
Η επιθυμία του κ. Ζάεφ να διδασκόμαστε τη «μακεδονική» γλώσσα: είναι άτοπο, καθότι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται στην Μακεδονία, είναι η Ελληνική μπορεί να ερμηνευθεί ότι το ζήτημα μας αφορά ως να ήμασταν μειονότητα, μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα αλυτρωτισμού θα μπορούσε εμμέσως να υπονοηθεί το ζήτημα της εθνοκάθαρσης, που πολλές φορές προβάλλει η σκοπιανή πλευρά.
Επίσης, επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη.
Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;
Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη».
Φωτογραφία: intime.news