Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Σε απίστευτες αναφορές, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΡΤ, προχώρησε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, επιβεβαιώνοντας πως έχουν διαμορφωθεί στρατόπεδα που αλληλοκαταγγέλλονται.
«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο, αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση», είπε αρχικά και μάλιστα κατήγγειλε ότι την πρώτη μέρα που πήγε στο Ραδιομέγαρο προσπάθησε μάταια να μπει στο γραφείο του καθώς ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα.
Δεν έφτανε όμως αυτό αλλά -κατά τον ίδιο, την επόμενη μέρα βρήκε στο γραφείο του τον κ. Τσακνή να μιλά με ομάδα εργαζομένων για τα δικαιώματα των αγώνων Μουντιάλ. «Κατάλαβα όμως ότι σκοπός της σύσκεψης δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων αλλά κάποιων αγώνων από ιδιωτικό κανάλι», τόνισε.
Σε ότι αφορά τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Κρίμπαλη είπε: «Παραιτήθηκε ο κ. Τσακνής και ανέλαβε μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό είχε την συνέχιση των απόψεών του και εξέχουσα θέση είχαν αυτοί που συνέβαλαν για να συνταχθεί η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αόριστα όσα αναφέρει ο κ. Κρίμπαλης στην επιστολή του. Ποια είναι αυτά τα κέντρα παραδιοίκησης και πως λειτουργούν; Εγώ ζήτησα να καταγγελθεί η σύμβασή του γιατί έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία».
Ακούγοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις νέες καταγγελίες υπογράμμισε ότι δημιουργείται ζήτημα για το αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά από πλευράς διοικητικής λειτουργίας και εφαρμογής των νόμων, με δεδομένο ότι ο κ. Κρίμπαλης παραδέχτηκε ότι η συνδιοικείτε από τους συνδικαλιστές. «Εξελίσσεται ένα δράμα ενδοκυβερνητικό για τη διοίκηση της ΕΡΤ. Δεν μπορεί να τα ακούει αυτά ο κ. Παππάς και να μένει αδιάφορος! Ο κ. Κωστόπουλος κάνει καταγγελία που αφορά αυτή τη περίοδο με ευθύνη της κυβέρνησης», είπε και προσέθεσε: «Πρόκειται για κομματικό μαγαζί που μας πάει πίσω από τη δεκαετία του 80! Ενδεχομένως στη δεκαετία του 70'».
Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε την τοποθέτηση Κωστόπουλου «ομολογία για την ύπαρξη μικρών και μεγάλων πολέμων αλλά και διαρκών υπονομεύσεων που εμποδίζουν όμως την παραγωγή έργου».
Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της έκθεσης για τη δημόσια τηλεόραση. Επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία, είπε ότι δεν μπορούν να καταγραφούν τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία.