«Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με όποιο εργαλείο ενδείκνυται» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφ. "Real News" προσθέτοντας ότι «αναζητούνται λύσεις που θα επεκτείνουν την ήδη σημαντική συμβολή του νόμου Κατσέλη στο πρόβλημα», καθώς ο νόμος αυτός «προφανώς και παραμένει η ασπίδα προστασίας για την υπερχρέωση των νοικοκυριών και για τη διάσωση της κατοικίας τους».
Ο κ. Φλαμπουράρης, αναφέρει, επίσης, ότι στόχος του είναι η διαμόρφωση μιας «ενιαίας θέσης όλων των αρμοδίων παραγόντων για μια εθνική στρατηγική στο κρίσιμο θέμα των "κόκκινων" δανείων», ενώ κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Γ. Στουρνάρα απάντησε «προφανώς ο κεντρικός τραπεζίτης είναι πρωταγωνιστής σε αυτόν το διάλογο του μέλλοντος και κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη και σημαντική».
Ερωτηθείς για το Ελληνικό είπε ότι βρίσκεται στη φάση διεξαγωγής του διαγωνισμού για την αδειοδότηση του καζίνο σημειώνοντας «φαίνεται να τελειώνουμε, δεδομένου ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις "αποκλειστικής του αρμοδιότητας"».
Προσθέτει ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν εκδοθεί οι άδειες και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου των Προσφυγικών στην Λ. Αλεξάνδρας, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προκήρυξη του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.
Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρει ότι τον "μελαγχόλησαν" οι επιθέσεις σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο, σημειώνοντας ότι «κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και πάμε σε καλύτερες μέρες. Αλλά μάγοι δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε. Κάποιοι δεν θα μας το συγχωρήσουν αυτό».
«Αλλά δεν δέχομαι την αμφισβήτηση των προθέσεών μας, ούτε πολύ περισσότερο τις θεωρίες περί άρνησης του παρελθόντος μας και της δι'' ημών, δήθεν, απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Είναι κριτική εκ του πονηρού και αλλού στοχεύει. Θέλει να συμψηφίσει και να ξεπλύνει άλλων αμαρτίες. Εννοείται πως εξαιρώ τα νιάτα που πρέπει να είναι πάντοτε εξεγερμένα, ακόμα κι αν είναι αγενή, γιατί και η ποιότητα της εξέγερσής τους είναι δική μας ευθύνη» προσθέτει.
Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις του Ν. Φίλη περί «υπερβολών έναντι του Κ. Σημίτη από τις εισαγγελικές Αρχές» κάνει λόγο για συχνάκις «απλοϊκή πρόσληψη και επικοινωνιακή εργαλειοποίηση» του λόγου του κ. Φίλη, ενώ προσθέτει ότι «μιλώντας γενικά, παρότι η διάκριση πολιτικής και ποινικής ευθύνης είναι σημαντικότατη, δεν σημαίνει καθόλου ότι η πολιτική ευθύνη είναι κατ΄ ανάγκη ηπιότερη της ποινικής».
«Ειδικώς για έναν αριστερό η πολιτική ευθύνη είναι η ουσιαστική μορφή ευθύνης, κυρίως δεν είναι ευθύνη που "αθωώνει"» τονίζει ο κ. Φλαμπουράρης, και καταλήγει στη συνέντευξή του τασσόμενος υπέρ της διεκδίκησης της πληρέστερης δυνατής γνώσης από τη συντεταγμένη Πολιτεία και την κοινωνία και τονίζοντας «η δημόσια ζωή χρειάζεται, διαφάνεια, εντιμότητα και πολιτισμό».